Tekirdağ 'öğrenci dostu' kentler arasında 8'inci sıraya yükseldi

TEKİRDAĞ, (DHA)- TEKİRDAĞ Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Araştırması’nda bir yılda 7 basamak yükselerek 15’inci sıradan 8’inci sıraya çıktı.
Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından gerçekleştirilen Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri (ÖDÜŞ) Araştırması’nda Tekirdağ, 2026 yılında 84 puanla A+ kategorisinde yer alarak Türkiye’nin en öğrenci dostu 8’inci şehri oldu. Geçtiğimiz yıl 15’inci sırada bulunan Tekirdağ, bir yılda yedi basamak yükselerek öğrenci memnuniyetindeki dikkat çekici artışı ortaya koydu. Araştırmada üniversite öğrencilerinin yaşadıkları şehirlerden duydukları memnuniyet esas alınıyor. Öğrencilerin değerlendirmelerinde ulaşım, güvenlik, sağlık hizmetleri, barınma, sosyal ve kültürel yaşam, eğlence ve spor olanaklarının yanı sıra şehir halkının öğrencilere yaklaşımı gibi farklı başlıklar dikkate alınıyor.
'TEKİRDAĞ GENÇLERLE YÜKSELİYOR'
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, gençlerin yaşam standartlarını yükseltmeye yönelik çalışmaların devam ettiğinin altını çizerek, "Tekirdağ’ımızın Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Araştırması’nda bir yılda 15’inci sıradan 8’inci sıraya yükselmesinden büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Bu başarı, gençlerimizin kentimizde kendilerini daha iyi, daha güvende ve daha mutlu hissettiklerinin en güzel göstergelerinden biri. Hedefimiz, Tekirdağ’ı gençlerin yalnızca eğitim gördüğü değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel yaşamın içinde yer aldığı, spor yaptığı, ürettiği, eğlendiği ve güzel anılar biriktirdiği bir kent haline getirmek. Tekirdağ’ımızda Kent lokantalarımızdan TEK marketlerimize, nakdi eğitim desteğimizden ulaşım kolaylıklarına, sosyal ve kültürel etkinliklerden spor olanaklarından sosyal yaşam alanlarına kadar pek çok hizmetimizle öğrencilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Tekirdağ’da öğrencilik bir ayrıcalıktır. Gençlerimizin üniversite yıllarını keyifli, verimli ve dolu dolu geçirebilecekleri, kendilerini bu kentin bir parçası olarak hissedecekleri daha yaşanabilir, daha dinamik ve daha öğrenci dostu bir Tekirdağ için çalışmayı sürdüreceğiz" dedi. (DHA)







