Geri Dön
Sorgun Bıçaklı saldırıda ölen veteriner hekim için anma

Bıçaklı saldırıda ölen veteriner hekim için anma

Bıçaklı saldırıda ölen veteriner hekim için anma

Bıçaklı saldırıda ölen veteriner hekim için anma

Halit YILMAZ/SORGUN (Yozgat), (DHA)-YOZGAT'ın Sorgun ilçesinde mezbahada çıkan bıçaklı kavgada hayatını kaybeden veteriner hekim Volkan Lale (42), ölümünün 1'inci yıl dönümünde mezarı başında anıldı.
Veteriner hekim Volkan Lale, 25 Nisan 2022'de görev yaptığı mezbahada Y.B. (24), İ.B. (32) ve Y.T. (36) ile aralarında çıkan kavgada bıçaklanarak hayatını kaybetti. Olayın ardından 3 kişi, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Volkan Lale, ölümünün 1'inci yılında Mehmetbeyli köyü mezarlığındaki kabri başında dualarla anıldı. Yozgat Veteriner Hekimler Odası'nca düzenlenen anma programına, Volkan Lale'nin ailesi, Türk Veteriner Hekimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Murat Fındık, Veteriner Hekimler Derneği Genel Sekreteri Mücteba Binici ile çevre illerdeki veteriner hekimler oda başkanları katıldı.
'VOLKAN LALE'Yİ ANMA GÜNÜ İLAN ETTİK'
​Prof. Dr. Murat Fındık, Volkan Lale'nin ailesinin acısını paylaştıklarını belirterek, "Her yıl nisan ayının son cumartesi günü 'Dünya Veteriner Hekimleri' günü olarak kutlanmaktadır. Ama bu yıl 1'inci yıl itibarıyla 25 Nisan'ı 'Volkan Lale'yi Anma Günü' olarak ilan ettik. Her yıl burada meslek kaybımızı, şehidimizi anarak anma programını başlatmış olacağız. Bugün bunun ilk örneğini sergiliyoruz. Veteriner hekimler, kamu hizmeti sunan bir meslek grubu. Maalesef bu kamu hizmetini sunarken şiddete uğrayabiliyorlar. Bu şiddet kaçınılmaz olarak artarak devam ediyor. Sağlık sınıfında yer alıyoruz. Şiddetin mağduruyuz, bunu dile getiriyoruz. Başka Volkan Lale'ler kaybedilmesin istiyoruz" dedi. Babası Zülal Lale ise "Katillerin cezaevinden çıkmasını istemiyoruz. Benim tek dileğim, bu; ama içeriden çıkarlarsa bizim acımızı tekrar tazelerler. Devletimize güveniyoruz, hukukumuza güveniyoruz. Onların müebbet almasını istiyoruz" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber