Geri Dön
Gündem Kilis ve Hatay'a roket atıldı

Kilis ve Hatay'a roket atıldı

Kilis ve Hatay'ın Reyhanlı ilçesine eş zamanlı olarak toplam 6 roket atıldı; 11 kişi yaralandı

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bir evin bahçesi ile sanayi sitesine roket düştü. Olayda ölü yaralı olmadığı bildirildi. Suriye'nin Afrin kenti kırsalındaki terör örgütü mevzilerinden ateşlenen 1 roket, Kilis'te, Eslahiye Caddesi'ne düşüp patladı. Nedim Ökmen Anadolu Öğretmen Lisesi ile Adnan Menderes Parkı yakınlarındaki patlamada ilk belirlemelere göre 1 kişi yaralandı. İhbarla bölgeye çok sayıda sağlık ve güvenlik görevlisi sevk edildi.

Kilis' e 3'üncü roket ise Dereboyu Caddesinde bir eve düştü, 3 kişi yaralandı.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Afrin kırsalından Hatay'ın Reyhanlı ilçesine atılan roketlerin patlaması sonucu yaralanan 68 yaşındaki Rıfat Sinirli, tedavi gördüğü Antakya Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye karşın kurtarılamadı. Reyhanlı'da yaralanan diğer 5 kişinin tedavisinin ise sürdüğü bildirildi.

REYHANLI'YA 4'ÜNCÜ ROKET

Hatay'ın Reyhanlı ilçesine Afrin kırsalından bir roket daha atıldı. İlçe merkezine yakın boş bir araziye düşen roketin patlaması sonucu çevredeki bazı araçların camları kırıldı. İlçeye bugün düşen roket sayısı 4'e yükselirken olayda ölen yada yaralanan olmadı.

REYHANLI'DA ÖLÜ SAYISI 2'YE YÜKSELDİ

Hatay Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Reyhanlı'ya yapılan roketli saldırıda Rıfat Sinirli'nin ardından 1 kişinin daha öldüğü bildirildi. Ölen kişinin isminin verilmediği açıklamada şöyle dendi:

"2 Şubat'ta Afrin bölgesinden PYD/PKK/KCK/YPG tarafından Reyhanlı ilçemize saat 11.00 sıralarında 3 adet, saat 13.50 sıralarında 3 adet olmak üzere toplam 6 adet askeri mühimmat atılmış olup, askeri mühimmatın 3'ü ilimiz Reyhanlı İlçe merkezine, 3'ü ise ilçe dışında boş araziye düşerek infilak etmiştir. İlçe merkezine düşen 3 adet askeri mühimmatın infilak etmesi sonucu; 2 vatandaşımız kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş, 2'si ağır yaralı olmak üzere 16 vatandaşımız ise yaralı olarak ilimizdeki çeşitli hastanelere sevk edilerek tedavi altına alınmıştır."

GAZETECİ DE YARALANDI

TSK'nın Özgür Suriye Ordusu ile birlikte Suriye'nin Afrin bölgesine yönelik yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nı takip eden Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Sarp Özer de yaralandı. Görev yaptığı bölgeye atılan roket ve havan topu nedeniyle Özer'in eline ve bacağına şarapnel parçası isabet etti. Özer, ilk tedavisinin yapılmasının ardından Kırıkhan Devlet Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan Özer'in sağlık durumu iyi olduğu bildirildi.