Geri Dön
Gündem Zeytin Dali Harekatı'nda Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta'yı şehit oldu

Zeytin Dali Harekatı'nda Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta'yı şehit oldu

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'deki terör hedeflerine yönelik başlattığı 'Zeytin Dalı Harekatı'nın 4'üncü gününde, Üsteğmen Oğuz Kaan Usta (30) şehit oldu. Antalya'da bir okulda İngilizce öğretmeni olan eşi Saide Üstüner Usta'ya acı haber verildi. Şehit Üsteğmen Usta'nın anne ve babasının ise Ankara'da oturduğu kaydedildi.

Zeytin Dali Harekatı'nda Piyade Üsteğmen  Oğuz Kaan Usta'yı şehit oldu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, acı haberi Twitter hesabından, "Vatanımızın bekası için Afrin'de 'Zeytin Dali Harekatı’na katılan hemşehrim Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta'yı şehit verdik. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız. Terörün kökünü kazıyana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Milletimizin başı sağolsun." yazısı ile paylaştı.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı'ndan, Suriye'nin Afrin kentindeki terör örgütlerine yönelik yürütülen 'Zeytin Dalı Harekatı'nın 4'üncü gününde şehit olan Üsteğmen Oğuz Kaan Usta (30) ile ilgili açıklama yapıldı. Genelkurmay'dan yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında 23 Ocak 2018 tarihinde Ömer Uşağı Kuzeyi / Suriye bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz."

ŞEHİDİN CENAZESİ SINIRDAN ALINDI

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında görevliyken Suriye'nin Ömer Uşağı kuzeyinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Üsteğmen Oğuz Kaan Usta'nın cenazesi, cenaze aracıyla Öncüpınar Sınır Kapısından alınarak Gaziantep Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

ACI HABER, ANKARA'DAKİ ANNE VE BABASINA ULAŞTI

Üsteğmen Oğuz Kaan Usta'nın şehit olduğu haberini Ankara'nın Çankaya ilçesi Seyranbağları Mahallesi'nde oturan anne ve babasına askeri yetkililer, sağlık ekipleri eşliğinde verdi. Acı haberi alan baba emekli astsubay Canpolat (54) ve anne Sevim Usta (50), gözyaşlarına boğuldu. Şehidin baba evi ile bulunduğu sokak Türk bayrakları ile donatıldı. Şehit evi, acı haberi alıp, taziyeye gelen yakınları ve komşularıyla dolup taştı. Çankaya Belediyesi de şehidin evinin önüne taziye çadırı kurdu.

Şehit üsteğmen Usta'nın Antalya'da görev yapan İngilizce öğretmeni eşi Saide Üstüner Usta'nın da 3 yaşındaki kızıyla birlikte Ankara'ya gelmek üzere yola çıktığı belirtildi.

ŞEHİT ÜSTEĞMEN USTA, ANTALYA'DA 4 YIL GÖREV YAPMIŞ

Şepit Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta'nın acı haberi, Ankara'da oturan babası emekli astsubay Canpolat Usta'ya ve Antalya'da oturan eşi Saide Üstüner Usta, emekli astsubay kayınpederi Emre Üstüner ile kayınvalidesi Hülya Üstüner'e aynı anda verildi. Şehidin eşiyle birlikte oturduğu Muratpaşa ilçesi Kızıltoprak Mahallesi'ndeki evine dev Türk bayrakları asıldı, taziye çadırı kuruldu. Kayınvalidesi Hülya Üstüner'in 'Yavrum erken oldu. Hiç bir arada kalamadınız yavrum çok erken oldu' diyerek ağıt yakması yürek dağladı.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İl Jandarma Komutanı Tahir Savran, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer de şehidin evine gelerek taziyelerini aktardı. Bir süre aileyle görüşen Vali Karaloğlu, Afrin'de devam eden mücadelenin çok çetin sürdüğünü söyledi. TSK'nın güçlü bir şekilde bu mücadeleyi gerçekleştirdiğini anlatan Vali Karaloğlu, "Şehidimiz 4 yıl Antalya Tugay Komutanlığı'nda görev yapmış. Geçen yıl buradan Kayseri 1'inci Komando Tugayı'na tayin olmuş. Oradan da Suriye'ye operasyona görevlendirilmiş. Şehidimizin eşi burada çalışıyor. Ailenin kendi kararı, yarın Ankara'da defin işlemi gerçekleştirecek. Biz aileyi buradan göndereceğiz. Allah Mehmetçiğimize güç kuvvet versin" dedi.