Geri Dön
Gündem 6 ilde FETÖ operasyonu: 10 gözaltı

6 ilde FETÖ operasyonu: 10 gözaltı

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 ilde terör örgütü FETÖ/PDY'nin askeri yapılanmasına yönelik operasyonda aralarında astsubayların da bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

6 ilde FETÖ operasyonu: 10 gözaltı

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü FETÖ/PDY'nin TSK içerisindeki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, polis ekipleri tarafından 6 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. TSK içindeki yapılanmada yer alan ve kripto şifreleme yöntemlerini kullandıkları belirlenen aralarında astsubayların da olduğu 10 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerine yapılan baskında çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.


VAN MERKEZLİ FETÖ OPERASYONU: 17 ASKER GÖZALTINDA

Van merkezli 15 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonlarında, 'ardışık arama' ile 'kripto şifreleme' yöntemlerini kullanan ve örgüt üyesi olduğu belirlenen 17 asker gözaltına alındı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün 'mahrem yapılanması'nda faaliyet gösteren 'mahrem imam'ların, örgüt üyesi askerlerle 'ardışık arama' ve 'kripto şifreleme' yöntemlerini kullanarak, irtibat kurduğu belirlendi. Bunun üzerine Van Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, Van merkezli Hakkari, Bitlis, Kırıkkale, Düzce, Konya, İstanbul, İzmir, Kütahya, Edirne, Osmaniye, Elazığ, Ankara, Burdur ve Isparta'da belirlenen adreslere operasyon düzenledi. Operasyonlarda, 17 asker gözaltına alındı. Firari 2 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi. Arif KARAKAŞ/VAN, (DHA)

FETÖ ŞÜPHELİSİ ASTSUBAY YAKALANDI

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan ve bir süre önce meslekten ihraç edilen astsubay İsmail B., Eskişehir'de gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri terör örgütü üyesi olmakla suçlanan İsmail B.'yi Eskişehir'de kaldığı bir evde yakaladı. Gözaltına alınan İsmail B., TEM Şubesi'ne götürüldü.