Geri Dön
Gündem Bitlis'te, helikopterin kaza kırıma uğradığı bölgede inceleme

Bitlis'te, helikopterin kaza kırıma uğradığı bölgede inceleme

Bingöl'den Bitlis'in Tatvan ilçesine gitmek üzere kalkan askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu 11 askerin şehit olduğu, 2 askerin de yaralandığı bölgede kaza kırım ekipleri, inceleme başlattı.

Bitlis'te, helikopterin kaza kırıma uğradığı bölgede inceleme

Bingöl'den Tatvan ilçesine gitmek üzere kalkan askeri helikopterin dün kaza kırıma uğraması sonucu 11 askerin şehit oldu, 2 asker de yaralandı.

Tatvan Devlet Hastanesi'nde otopsi işlemleri tamamlanan 11 askerin naaşı, saat 02.00 sıralarında okunan duanın ardından ambulanslarla Elazığ'a gönderilirken, yaralı 2 askerin tedavisi ise devam ediyor.

AFAD, jandarma ve kaza kırım ekipleri, helikopterin düştüğü bölgede incelemelere başladı.

Tatvan'a yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunan ve kaza bölgesine yakın olan Çekmece köyüne gelen ekipler, buradan da Nemrut Dağı'nın eteklerindeki kaza bölgesine ulaştı.

Kaza kırım ekiplerinin bölgedeki incelemeleri sürerken, jandarma ekipleri de Çekmece köyünde önlem alıp, kaza bölgesine gidişlere izin vermedi.

HELİKOPTER ENKAZINDAKİ İNCELEMELER SÜRÜYOR

Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Çekmece köyü yakınlarında dün saat 14.30 sıralarında kaza kırıma uğraması sonucu düşen ve 11 askerin şehit olduğu, 2 askerin de yaralandığı helikopter enkazındaki incelemeler sürüyor. Jandarmanın çevrede geniş güvenlik önlemleri aldığı ve kimsenin bölgeye gidişlerine izin verilmeyen kaza bölgesinde, sabah saatlerinden itibaren kaza kırım ekipleri, incelemelerini sürdürüyor. İki ana parçaya bölünen helikopter enkazının bulunduğu yerde inceleme ekipleri için ayrıca çadır kuruldu. Komando birlikleri ve jandarma ekiplerinin nöbet tuttuğu enkaz bölgesinde AFAD VE 112 Acil Sağlık ekipleri de paletli ambulanslarla, bölgede bulunan askerlerin ihtiyaçlarını gideriyor. Düne oranla açık ve güneşli havanın bulunduğu bölgedeki çalışmalar sabahın erken saatlerinde başladı ve halen devam ediyor. Özcan ÇİRİŞ/ BİTLİS, (DHA)