Geri Dön
Gündem Eskişehir'deki aile katliamında katil zanlısı eski ortak çıktı

Eskişehir'deki aile katliamında katil zanlısı eski ortak çıktı

Eskişehir’de İlkay-Emel Tokkal ve 4 yaşındaki çocukları Ali Doruk cinayetleriyle ilgili adliyeye sevk edilen 9 şüpheliden aralarında katil zanlısı Mehmet Şerif Boğa ve 3 akrabası tutuklanarak cezaevine konuldu. Katil zanlısı Boğa ifadelerine suçlamayı kabul etmedi.

Eskişehir'deki aile katliamında katil zanlısı eski ortak çıktı

Eskişehir’de cep telefonu satış ve tamiri yapan İlkay Tokkal ile ikinci evliliğini yapan Emel Tokkal'ın İzmir'de yaşayan kızı Beyzanur Kayaalp, geçen salı günü annesine telefonla ulaşamayınca polisten yardım istedi. İhbar üzerine polis ekipleri, cep telefonu dükkanları bulunan İlkay-Emel Tokkal çiftinin, yeni taşındıkları Odunpazarı ilçesi Deliklitaş Mahallesi Hamamyolu Caddesi’ndeki bir apartmanın 5’nci katındaki evine gitti. Kapının kapalı olması üzerine çilingir yardımıyla girilen evde İlkay Tokkal (42), eşi Emel Tokkal (41) ile çiftin 4 yaşındaki oğulları Ali Doruk bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. İlkay Tokkal’ın 7, Emel Tokkal ve Doruk’un 3’er kez bıçaklandığı saptandı.

CİNAYETİ ÖZEL EKİP ÇÖZDÜ


Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, cinayetin ardından başlattıkları soruşturma kapsamında özel bir ekip kurdu. Çevredeki MOBESE ile güvenlik kameralarının görüntüleri incelemeye alındı. Evde yapılan incelemede ise İlkay Tokkal’ın eşi ve çocuğuyla birlikte geçen Pazartesi akşamı cep telefonu dükkanını kapattıktan sonra eve geldikleri, yemek sipariş verip yedikleri, kapıda herhangi bir zorlama olmadığı belirlendi. Bunun üzerine katil zanlısının tanıdık biri olma ihtimali üzerinde duruldu.


ŞÜPHELİ OLARAK GÖZALTINA ALINDI


Olayla ilgili polis ekipleri, İlkay Tokkal'ın ilk eşinden olan 19 yaşındaki oğlu Buğra Can Tokkal ile iki çocuk babası eski iş ortağı Mehmet Şerif Boğa, eşi Hediye Boğa ve esnaf komşusu Ersin D.'nin de aralarında olduğu 13 şüpheliyi gözaltına aldı. Alınan ifadeler ve deliller ışığında Tokkal ailesi cinayetinin, katil zanlısının eski ortağı Mehmet Şerif Boğa olduğu tespit edildi. Emniyette gözaltında olan Boğa ve 8 kişi işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek savcılık sorgusuna alındı.


BUĞRA SERBEST BIRAKILDI


İlkay-Emel Tokkal ile 4 yaşındaki çocukları Ali Doruk cinayeti soruşturması kapsamında gözaltına alınan Buğra Tokkal serbest bırakıldı. Buğra’nın soruşturma sürecinde tedbir amacıyla gözaltında tutulduğu ve şüpheliler arasında yer almadığı belirtildi. Soruşturma sürüyor.


EVE GİDEN İLK KİŞİ KATİL ZANLISI


Eskişehir’de Tokkal çifti ile 4 yaşındaki Ali Doruk’un katil zanlısı olarak adliyeye sevk edilen evli ve 2 çocuk babası Mehmet Şerif Boğa’nın (29) cinayetin ardından çiftin, evine giden ilk kişi olduğu ortaya çıktı. Emel Tokkal'ın İzmir'de yaşayan ve önceki evliliğinden olan kızı Beyzanur Kayaalp’ın geçen Salı günü annesinden haber alamaması ve hayatından endişe etmesi üzerine Mehmet Şerif Boğa’yı aradığı onunda yanına çilingir alarak Odunpazarı ilçesi Deliklitaş Mahallesi Hamamyolu Caddesi’ndeki bir apartmanın 5’nci katındaki evine gittiği tespit edildi. Çilingirin polis olmadan kapıyı açamayacağını söylemesi üzerine Beyzanur Kayaalp İzmir’den polisi arayıp ihbarda bulunduğu daha sonra ise Eskişehir’de polis eşliğinde açılan kapının ardından cinayetin ortaya çıktığı öğrenildi.


POLİS OLAY YERİNDE GÖZALTINA ALDI


Cep telefonu satış ve tamir dükkanı olan Mehmet Şerif Boğa’nın cinayetin ardından olay yerindeki tavırları polis ekiplerini şüphelendirdi. Olay yerinde kendisini yerden yere atıp gözyaşlarına boğulan Boğa'nın hareketleri şüpheli bulunarak polis ekiplerince üst araması yapılıp, gözaltına alınarak Emniyete götürüldüğü ortaya çıktı. Katil zanlısının o anları kameralarca görüntülendi.


ADIM ADIM TAKİP EDİLDİ


İlkay-Emel Tokkal çifti ile 4 yaşındaki çocukları Ali Doruk’un Pazartesi akşamı 21.00 sıralarında öldürüldüğü, katil zanlısı olan Mehmet Şerif Boğa’nın cinayetlerinden ardından ışıkları kapatıp evden çıktığı ve yakındaki bir duraktan taksiye binerek olay yerinden ayrıldığı tespit edildi. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’nde kurulan özel ekip, katil zanlısının izlerini adım adım takip ederek yaklaşık 400 güvenlik kamerası inceledi. İlkay Tokkal’ın eski iş ortağı olan katil zanlısı Mehmet Şerif Boğa’nın taksiden evine yürüme mesafesinde indiği, kameralara takılmamak için farklı yollardan evine gittiğini belirlendi. Yapılan incelemede ise katil zanlısı Boğa’nın olay günü üzerinde olan maske, eldiven ve beresi evin yakındaki boş arazide, kıyafetleri ise apartmanın bodrum katında bulundu.


KANLI ÇORAP ELE GEÇİRİLDİ


Evinde ve apartmanda yapılan aramalarda katil zanlısı Boğa’ya ait olduğu belirlenen ve üzerinde kan lekesi bulunan çorap ile ayakkabısı ele geçirildi. Deliller detaylı inceleme için Kriminal Polis Laboratuvarına gönderildi.


KÜÇÜK DORUK’U ANNESİNİN KUCAĞINDA BIÇAKLAMIŞ


Katil zanlısı Mehmet Şerif Boğa’nın Tokkal ailesinin evine girdikten sonra önce eski iş ortağı İlkay’ı bıçakla öldürdüğü daha sonra salona yöneldiği ve Emel Tokkal’ı ve kucağındaki Doruk’u bıçakladığı öğrenildi. Yapılan incelemede Emel ve Doruk’u 3’er kez, İlkay Tokkal’ı ise 7 kez bıçakladığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

TUTUKLANDI

Eskişehir’de Tokkal çifti ile 4 yaşındaki Ali Doruk’un katil zanlısı olarak adliyeye sevk edilen evli ve 2 çocuk babası Mehmet Şerif Boğa, yeğeni Hakkı Boğa, akrabası Fesih Yiğit ile dayısı Zeki Oğuz sevk edildikleri mahkemede tutuklandılar. Katil zanlısı Mehmet Şerif Boğa'nın canavarca hisle kasten adam öldürmek suçundan tutuklandığı bildirildi.

KATİL ZANLISI BOĞA VE 3 AKRABASI TUTUKLANDI


Eskişehir’de İlkay-Emel Tokkal ve 4 yaşındaki çocukları Ali Doruk cinayetleriyle ilgili adliyeye sevk edilen 9 şüpheliden aralarında katil zanlısı Mehmet Şerif Boğa ve 3 akrabası tutuklanarak cezaevine konuldu. Katil zanlısı Boğa ifadelerine suçlamayı kabul etmedi.


Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’nce yürütülen soruşturma kapsamında gözaltında alınan İlker K., Hediye B., Abdullah Y., Azat B., Tırhan B., Hakkı Boğa, Fesih Yiğit, Zeki Oğuz ve katil zanlısı Mehmet Şerif Boğa adliyeye sevk edilmişti. Şüphelilerden İlker K., Hediye B., Abdullah Y., Azat B. savcılık sorgularının ardından, Tırhan B. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.


4 KİŞİ TUTUKLANDI


Savcılık sorgularının ardından katil zanlısı Mehmet Şerif Boğa ‘canavarca hisle birden fazla kişiyi kasten öldürme’ suçundan, yeğeni Hakkı Boğa, akrabası Fesih Yiğit, dayısı Zeki Oğuz ise cinayete yardım ettikleri iddiasıyla Eskişehir Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanarak cezaevine konuldu. Katil zanlısı Boğa’nın ifadelerinde suçlamayı kabul etmeyerek ‘ben yapmadım’ dediği öğrenildi.


AYNI KAREDE


Evlerinde canice katledilen İlkay-Emel çifti ile 4 yaşındaki çocukları Ali Doruk’un katil zanlısı olan Mehmet Şerif Boğa ve ailesiyle birlikte çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı. Sosyal medyada yer alan fotoğrafta katil zanlısı ve katledilen aile ile birlikte doğum günü pastası olduğu görülüyor.


‘KALBİ GÜZEL KARDEŞİM’ DİYE PAYLAŞMIŞ


Cinayete kurban giden Tokkal ailesinden Emel Tokkal’ın eşiyle cep telefonu dükkanında ortak olduğu dönemde katil zanlısı Mehmet Şerif Boğa ile birlikte fotoğraf paylaştığı ve altında “Hep benden küçük kardeşim olsun isterdim, biraz geç oldu ama oldu. Gülüşü güzel, kalbi güzel, kendi güzel kardeşim benim. Kız kardeş isterdim ama olsun” dediği görüldü.