Geri Dön
Gündem Selam Tevhid'de Kumpas Davası'nda karar: 20 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Selam Tevhid'de Kumpas Davası'nda karar: 20 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

FETÖ’nün ‘Selam Tevhid’ soruşturmasında kumpas kurduğu iddialarına yönelik aralarında firarı sanık Fetullah Gülen ile eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu 13’ü tutuklu 90 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme 20 sanığı, "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. 9 sanık aynı suçtan müebbet hapis cezasına çarptırılırken, 7 sanık beraat etti, firari 13 sanığın dosyası ise ayrıldı.

Selam Tevhid'de Kumpas Davası'nda karar: 20 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları karşısındaki duruşma salonlarında görülen davanın 236’ncı celsesinde karar çıktı. Mahkeme heyeti, sanıklar Osman Özgür Açıkgöz, Yurt Atayün, Ömer Köse, Kazım Aksoy, Oğuzhan Ceylan, Gafur Ataç, Kürşat Durmuş, Erkan Ünal, Mehmet Işık, Muhammed Kaya, Ali Fuat Yılmazer, Gültekin Avcı, İsa Ardıç, Yunus Emre Uzunoğlu, Oktay Bulduk, Mustafa Uyanık, İsmail Yalınız, Mehmet Kuru, Erhan Körtek ve Yasin Akyar’ın “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti.


9 SANIĞIN CEZASINDA İNDİRİM UYGULANDI

Heyet, sanıklardan Selman Yuyucu, Hasan Yüksek, Ensar Doğan, Ziya Yalabuk, Ali Fuat Altuntaş, Adem Demir, Mehmet Ersoy, Necati Arslan ve Sinan Karataş’ın da “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Bu sanıkların duruşmadaki tutum ve davranışlarını da dikkate alan mahkeme heyeti, cezada indirim uygulayarak bu sanıkların müebbet hapsine karar verdi.


7 SANIK BERAAT ETTİ

Sanık Bahadır Kıcır’ın yargılama esnasında hayatını kaybetmesi nedeniyle hakkında açılan davanın düşürülmesine karar veren heyet, 7 sanığın üzerine isnat edilen suçlardan beraatine hükmetti. Mahkeme heyeti, diğer sanıkların da değişen oranlarda ayrı ayrı cezalandırılmasına karar verdi.


FİRARİ 13 SANIĞIN DOSYASI AYRILDI

Mahkeme FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, Emre Uslu, Alper Akbulut, Murat Çetiner, Aytekin Koçak, Bilal Gümüşdağlı, Hasan Basri Kahraman, Faruk Kıvrak, Kılıç Aslan, Ramazan Bolat, Reşat Nuri Polat, Ömer Özüyılmaz ve Serdar Bayraktutan’ın firari olması nedeniyle savunmalarının alınamadığını kaydederek, dosyalarının ayrılmasına hükmetti.