Geri Dön
Gündem Göreve giden itfaiye aracı devrildi: 4 personel hayatını kaybetti

Göreve giden itfaiye aracı devrildi: 4 personel hayatını kaybetti

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde kaza ihbarına giden itfaiye aracı şarampole devrildi. Kazada personeller itfaiye çavuşu İsmail Kaya, itfaiye eri Sinan Amil, itfaiye destek personeli Aydın Doğru ve Yunus Akşit yaşamını yitirdi.

Göreve giden itfaiye aracı devrildi: 4 personel hayatını kaybetti

Bursa’nın Orhaneli ilçesindeki itfaiye ekipleri, saat 10.00 sıralarında, Nalınlar Mahallesi'ndeki orman deposu mevkisinde yaralamalı trafik kazası ihbarı aldı. Ekipler, kazaya müdahale etmek için 16 RK 960 plakalı itfaiye aracı ile yola çıktı. Olay yerine yaklaşık 200 metre kala, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda sürücüsünün kontrolünden çıkan itfaiye aracı, şarampole devrildi. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde, araçta bulunan itfaiye çavuşu İsmail Kaya, itfaiye eri Sinan Amil, itfaiye destek personeli Aydın Doğru ve Yunus Akşit’in hayatını kaybettiği belirlendi.

'GÜNE ACI BİR HABERLE BAŞLADIK'

Bursa Valisi Yakup Canbolat sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Orhaneli yolundaki bir trafik kazasına müdahale etmek için giderken kaza geçiren 4 itfaiye personelimiz maalesef vefat etti. Sinan Amil, İsmail Kaya, Aydın Doğru ve Yunus Akşit‘e Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Başımız sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da yaptığı paylaşımda, "Maalesef güne acı bir haberle başladık. Orhaneli yolunda bir trafik kazasına yetişmeye çalışırken kaza geçiren 4 itfaiyeci arkadaşımızı kaybettik. Rabbim kazada şehit olan Sinan Amil, İsmail Kaya, Aydın Doğru ve Yunus Akşit kardeşlerime rahmet eylesin. Başımız sağ olsun” dedi.

DRONLA HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde kaza nedeniyle hayatını kaybeden 4 itfaiye personelinin cansız bedeni, savcılık incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Acı haberi alıp kaza yerine gelen itfaiye personelinin yakınları ve meslektaşları ise ayakta durmakta güçlük çekti. Öte yandan kazanın olduğu bölge, dronla havadan görüntülendi.



'ARKADAŞLARIMIZ GÖREV ŞEHİDİDİR'

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kazanın olduğu bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi aldıktan sonra açıklama yapan Aktaş, "Öncelikle başımız sağ olsun. Gerçekten çok üzgünüz. 4 kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ailemizden 4 arkadaşımızı hakka uğurladık. Tabii Orhaneli ilçemizde yaklaşık 15-20 kilometre kala bir mesafede bir kaza haberi ekibimize iletiliyor ve arkadaşlarımız da kaza mahalline ulaşmak adına büyük bir gayretle yola çıkıyorlar ve tam da olay mahalline geldikleri anda kaza gerçekleşiyor. Açıkçası bu saatten sonrası sebep, neden, niçini sorgulamanın bir anlamı yok ama yere baktığımızda sıkıntılı bir yol değil. Geniş bir yol. Arabanın süratini arkadaşlarımızdan sorguladığımızda 48 kilometreyle kazanın gerçekleştiğini öğrendik. Araç hızlı değil. Yol, geniş bir yol. Belki bir miktar yağış olmasından kaynaklanan zeminde bir kayganlaşma söz konusu olabilir. Bilemiyoruz, vakit, saat gelmiş. Nihayetinde de kaza gerçekleşmiş. Gerçekten çok üzgünüm. Hepsi pırıl pırıl 4 arkadaşımız. Hepsi ekibimizin önemli adamlarından. Başımız sağ olsun. Allah rahmet eylesin. Acımız büyük. Bir kazaya müdahale etmek adına 4 evladımızı maalesef burada şehit verdik. Ben öyle kabul ediyorum. Arkadaşlarımız görev şehididir" dedi.

İTFAİYE ARACI BULUNDUĞU YERDEN KALDIRILDI

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde meydana gelen kazada itfaiye çavuşu İsmail Kaya (39), itfaiye eri Sinan Amil (37), itfaiye destek personeli Aydın Doğru (42) ve Yunus Akşit (37) hayatını kaybetti. Devrilen itfaiye aracı, yol üzerinde güvenlik önlemi alınarak bulunduğu yerden vinçle kaldırıldı. Bursa- Orhaneli kara yolu kısa süreli olarak trafiğe kapatıldı. İtfaiye aracının vinçle çıkarılmasının ardından yol kontrollü olarak tekrar trafiğe açıldı.