Geri Dön
Gündem Hakkari'de üs bölgesine saldırı: 2 şehit, 3 yaralı

Hakkari'de üs bölgesine saldırı: 2 şehit, 3 yaralı

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerin Kuzey Irak'ın Zap bölgesinden güdümlü füze ile yaptıkları saldırıda 1 asker ve iş makinesi operatörü şehit oldu, 3 asker de yaralandı.

Hakkari'de üs bölgesine saldırı: 2 şehit, 3 yaralı

Saldırı, sabah saatlerinde Çukurca ilçesi Güven Dağı Üs bölgesine yapıldı. Kuzey Irak''ın Zap bölgesinden PKK''lı teröristlerin 2 adet güdümlü füze ile yaptığı saldırıda, 1 asker ile iş makinesi operatörü şehit oldu, 3 asker de yaralandı. Yaralılar tedaviye alınırken, saldırının ardından bölgede operasyon başlatıldı.

Hakkari''nin Çukurca ilçesinde, PKK''lı teröristlerin Irak''ın kuzeyindeki Zap bölgesinden güdümlü füze ile yaptıkları saldırıda şehit olan Sözleşmeli Er Emre Güngör''ün (26) acı haberi, memleketi Kırıkkale''ye ulaştı.


ACI HABERİ TARLADA ÇALIŞIRKEN ALDI

Hain saldırıda şehit olan Sözleşmeli Er Emre Güngör''ün acı haberi, memleketi Kırıkkale''ye ulaştı. Haberin Kırıkkale Valiliği''ne ulaşmasının ardından üst düzey askeri yetkililer, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri ve sağlık ekipleri, şehidin Karatepe Mahallesi Zümrüt Kale Bulvarı 1028 Sokak''ta oturan ailesinin evine geldi. Yetkililer, sağlık kontrolü altında evde bulunan anne Fadime Güngör''e evladının şehit olduğunu söyledi. Gözyaşı döken anneyi sağlık görevlileri teskin etmeye çalıştı. Baba Cebrail Güngör ise oğlunun şehit olduğu haberini Keskin ilçesinin Armutlu köyünde tarlada çalışırken aldı.

7 kardeş olduğu öğrenilen Şehit Emre Güngör''ün geçen yıl Sözleşmeli Er olarak göreve başladığı belirtildi. Şehidin ağabeyi Hacı Güngör''ün de Gaziantep''te Uzman Çavuş olarak görev yaptığı öğrenildi.

Kırıkkale Belediyesi tarafından Şehit Sözleşmeli Er Emre Güngör''ün evi ve sokağına Türk bayrakları asıldı, taziye çadırı kuruldu.

Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu şehidin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

5 GÜN SONRA İKİNCİ ŞEHİT HABERİ

Geçen hafta perşembe günü Batman''ın Hasankeyf ilçesinde, PKK''lı teröristlerin daha önceden asfaltın altına tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirmesi sonucu 7 silah arkadaşıyla birlikte şehit olan Uzman Çavuş Yahya Şen (24) de memleketi Kırıkkale''de toprağa verilmişti. Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)

ŞEHİT OPERATÖRÜN AİLESİNE ACI HABER ULAŞTI

Hakkari''nin Çukurca ilçesinde PKK''lı teröristlerin Kuzey Irak''ın Zap bölgesinden güdümlü füze ile yaptıkları saldırıda ağır yaralanan iş makinesi operatörü sivil işçi Ali Çam(22), kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Çam''ın acı haberi, Osmaniye''nin Düziçi ilçesinde yaşayan annesi Leyla, babası Mehmet Çam''a verildi. Yaklaşık 6 aydır bölgede iş makinesi operatörü olarak çalıştığı belirtilen ve 3 aydır Fadime Çam ile sözlü olan Çam''ın yarın düzenlenecek törenin ardından ailesinin oturduğu Çatak köyünde toprağa verileceği belirtildi. Süleyman GÜZEL-İbrahim EMÜL/DÜZİÇİ(Osmaniye), (DHA)

ŞEHİTLER TÖRENLE MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

Hakkari''nin Çukurca ilçesine bağlı Güven Dağı Üs Bölgesine Kuzey Irak''tan PKK''lı teröristler tarafından füze ile yapılan salıdırda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Emre Güngör (26) ile iş makinesi operatörü Ali Çam (17) için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda tören düzenlendi.

Çukurca ilçesine bağlı Güven Dağı Üs Bölgesine Kuzey Irak’tan PKK’lı teröristler tarafından güdümlü füze ile yapılan sadırıda şehit olan Kırıkkale nüfusuna kayıtlı Piyade Sözleşmeli Er Emre Güngör ile aynı saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı Hakkari Devlet Hastanesi’nde doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak şehit olan Osmaniye nüfusuna kayıtlı Ali Çam, için Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı''nda bugün akşam saatlerinde tören düzelendi. Törene, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, kurum amirleri, asker ve polisler katıldı.

Şehit asker ve iş makinesi operatörünün Türk bayrağına sarılı cenazelerinin tören alanına getirilmesinin ardından, bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardınan şehitlerin özgeçmişleri okundu. Şehit Piyade Sözleşmeli Er Emre Güngör ile iş makinesi operatörü Ali Çam’ın cenazeleri tekbirler getirilerek helikoptere konuldu. Cenazeler, Yüksekova Selahattin Eyyubi Havalimanı''na, oradan da toprağa verilmek üzere memlemetleri Kırıkkale ve Osmaniye’ye uğurlandı.