Geri Dön
Gündem İHH gönüllüleri kaza yaptı: 4 kişi yaşamını yitirdi

İHH gönüllüleri kaza yaptı: 4 kişi yaşamını yitirdi

Bursa’da TIR’a arkadan çarpan otomobilin sürücüsü Muratcan Kaya (21) ile yanındaki 3 kişi yaşamını yitirdi. Kazada hayatını kaybeden 4 kişiden birinin BAYKAR'da çalışan uçak mühendisi Tarık Kesekçi olduğu öğrenildi. BAYKAR'ın resmi sosyal medya hesabından Kesekçi’nin görüntüsü paylaşılarak, “Mekanı cennet olsun. Ailesine, sevenlerine ve ekibimize başsağlığı dileriz. Başımız sağ olsun” denilirken, paylaşımı alıntılayan Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ise “Vatan sana minnettardır. Seni çok özleyeceğim kardeşim” ifadelerini kullandı.



Kaza, saat 10.30 sıralarında İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Selçukgazi Viyadüğü yakınında meydana geldi. İstanbul’dan Bursa’ya bir programa katılmak için yola çıkan İHH İnsanı Yardım Vakfı personeli Muratcan Kaya yönetimindeki 34 AFG 020 plakalı otomobil, aynı yöne giden Mustafa Haldız (41) yönetimindeki 41 HZ 096 plakalı TIR’a arkadan çarptı. TIR şoförünün ihbarı üzerine kaza yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.



Gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde, sürücü Kaya (üstte) ile yanındaki İHH gönüllüleri Yusuf Taha Göktaş (22), Kaan Talip Tığlı (25) ve Tarık Kesekçi’nin (26) yaşamını yitirdiği belirlendi.

Ölen 4 kişinin cenazeleri, yapılan incelemenin ardından Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

HIZ KADRANI 150 KİLOMETREDE TAKILI KALDI

Bu arada, otomobilin hız kadranının 150 kilometrede takılı kaldığı görüldü.

Kaza nedeniyle trafiğin tek şeritten sağlandığı karayolunda ulaşım araçların kaldırılmasının ardından yeniden normale döndü.

BAYKAR'DAN ÖLEN MÜHENDİS İÇİN PAYLAŞIM

Bursa’da TIR’a arkadan çarpan otomobilde hayatını kaybeden Tarık Kesekçi'nin uçak mühendisi olduğu ve BAYKAR'da çalıştığı öğrenildi.

BAYKAR'ın resmi sosyal medya hesabından Kesekçi’nin görüntüsü paylaşılarak, "Milli Teknoloji Hamlesi idealinin genç mühendislerinden, değerli dava arkadaşımız Tarık Kesekçi'yi elim bir trafik kazasında kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Ailesine, sevenlerine ve ekibimize başsağlığı dileriz. Başımız sağ olsun” denildi.

'SENİ ÖZLEYECEĞİM KARDEŞİM'

Paylaşımı alıntılayan Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ise “Vatansever, idealist, iyi ahlaklı, gayretli, şuurlu, T3 Vakfı'mızda yetişen ve çok sevdiğim mühendis kardeşim Tarık Kesekçi, Hakk'a yürüdü. AKINCI'da birlikte çok sabahladık. Allah rahmet eylesin. Mekanın cennet olsun. Vatan sana minnettardır. Seni çok özleyeceğim kardeşim” ifadelerini kullandı.

CENAZELER MEMLEKETLERİNE GÖNDERİLDİ

Bursa’da, TIR’a arkadan çarpan otomobilde hayatını kaybeden İstanbul Genç İHH Lise Başlanı Muratcan Kaya, BAYKAR’da Uçak Mühendisi olan Tarık Kesekçi, İstanbul Genç İHH Başkanı ve Türk Telekom Veri Mühendisi Kaan Talip Tığlı ile Yedihilal Teknoloji Sorumlusu Yusuf Taha Göktaş’ın cenazelerinin Bursa Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsilerinin tamamlanmasının ardından Bursa Mezarlıklar Müdürlüğü'ne götürüldü. 4 gencin ölüm haberini alan yakınları, Bursa Adli Tıp Kurumu’na geldi. Gençlerin, Bursa’daki teknoloji kampına katılmak İçin yolculuk yaptıkları öğrenildi. Mezarlıklar Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan Kaya ve Tığlı’nın cenazesi memleketleri İstanbul’a, Kesekçi’nin cenazesi Nevşehir’e ve Göktaş’ın cenazesi ise Zonguldak’a yola çıktı.