Geri Dön
Gündem Okul servisinde oğluyla kavga eden 2 çocuğu öldürdü

Okul servisinde oğluyla kavga eden 2 çocuğu öldürdü

Çorum'un Alaca ilçesinde eski muhtar Servet B. (altta), oğlu ile kavga ettikleri iddiasıyla 8'inci sınıf öğrencisi Tunç Taşar (14) ve Kaan Hakverdi’yi (13), durdurduğu okul servisinde tabancayla vurdu. Hastaneye kaldırılan Taşar ve Hakverdi yaşamını yitirirken, Servet B. ile eşi gözaltına alındı. Servet B., geniş güvenlik önlemleri altında köye getirildi. Jandarma yeleği giydirilen Servet B., olay yerinde yapılan keşfin ardından İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.



Olay, saat 07.30 sıralarında Alaca ilçesi İmat köyünde meydana geldi. Köyün eski muhtarı Servet B.’nin oğlu Z.B. ile 8'inci sınıf öğrencileri Tunç Taşar ve Kaan Hakverdi, kavga etti. Servet B.’nin oğlu Z.B., akşam eve gidince yaşananları babasına anlattı. Bu sabah Servet B., yolda durdurduğu okul servis minibüsündeki Taşar ve Hakverdi’ye tabancayla peş peşe ateş etti. Servet B. kaçarken, yaralanan çocuklar çağırılan ambulanslarla Alaca Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak Tunç Taşar ile Kaan Hakverdi, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Servet B. jandarma ekipleri tarafından kısa sürede olayda kullandığı silahla yakalanarak gözaltına alındı.


Tunç Taşar

AİLELER ARASINDA HUSUMET VARMIŞ

Cinayete ilişkin detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Şüpheli Servet B. ile öldürdüğü çocukların aileleri arasında husumet bulunduğu, bu nedenle davalık oldukları belirtildi. Köyün önde gelen isimlerinin araya girmesiyle bir süre önce tarafların barıştırıldıkları ifade edildi.


Kaan Hakverdi

Bu arada katil zanlısı eski muhtar Servet B.’nin ismi açıklanmayan eşinin de kocasının öldürdüğü 2 çocuğu olaydan önce azarladığı iddiasıyla, olayla ilgili soruşturma kapsamında jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

GERİYE GÖRÜNTÜLERİ KALDI

Öte yandan sabah saatlerinde okula gittikleri serviste arkadaşları yanında uğradıkları saldırıda yaşamını yitiren Tunç Taşar ve Kaan Hakverdi’nin 4 yıl önce arkadaşlarıyla olan görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştıkları ortaya çıktı. İkilinin, arkadaşlarıyla eğlendiği anlara ait görüntüler, izleyenleri hüzne boğdu.

Jandarma ekipleri, yeni bir olay yaşanmaması için köyde geniş güvenlik önlemi alırken, Servet B.’nin sorgusunun sürdüğü bildirildi.

KAAN PİLOT OLMAK İSTİYORDU

Çorum'un Alaca ilçesi İmat köyünde vatandaşlar, eski muhtar Servet B.’nin oğluyla kavga eden öğrenciler Tunç Taşar ve Kaan Hakverdi’yi servis aracında tabancayla vurarak öldürdüğü olayın şokunu hala üzerinden atamadıklarını söyledi.

Köylüler, “Çok zeki, sevilen, kendilerini çok iyi ifade edebilen çocuklardı. Bu yaşanılan olaya hala inanamıyoruz. Kaan başarısı nedeniyle eğitim desteği alan bir çocuktu. Pilot olma hayali vardı. Bunu da herkese anlatırdı. Tunç daha sakin ve uyumlu bir çocuktu. O da çok başarılıydı. Çocuklar arasındaki anlaşmazlık ne olursa olsun, böyle bir korkunç olayın yaşanmasını aklımız almıyor” dedi.

DİĞER ÇOCUKLAR KOLTUKLARIN ALTINA SAKLANMIŞ

Taşımalı eğitim sistemiyle köydeki çocukların Alaca ilçesindeki okullarına her gün servis arabasıyla gittiklerini anlatan köylüler, “Olay sırasında da serviste 13-15 çocuk vardı. Olayı gerçekleştiren Servet B.’nin, Kaan ve Tunç’un araca binmesinden sonra elindeki tabancayla servis içine girdiğini öğrendik. Çocukların anlatımlarına göre, servise biniyor, önce Tunç’a, daha sonra da Kaan’a arka arkaya ateş ediyor. Neredeyse tüm mermileri bitirmiş. Servisteki çocuklar korkudan koltukların altlarına saklanmışlar. Çocukların başlarından ve vücutlarından yaralandıklarını öğrendik. Bu vahşeti anlatacak kelime yok. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz” diye konuştu.

KÖYDE BELİNDEKİ SİLAHIYLA DOLAŞIRDI

İmat köyü halkı Servet B.’nin bir önceki muhtar olduğunu, o dönem kendisine verilen taşıma ruhsatlı tabancayı, görevinden sonra da sürekli belinde taşıdığını anlattı. Servet B.’nin daha önce de oğluyla kavga eden çocukları köyde sopayla kovaladığına tanık olduklarını anlatan köylüler, “Oğluna taksi, traktör kullandırırdı. Ona çok düşkün olduğunu hepimiz bilirdik” ifadelerini kullandı.



KEŞİF SIRASINDA JANDARMA YELEĞİ GİYDİRİLDİ

Bu arada, Jandarma tarafından yakalanıp gözaltına alınan Servet B., geniş güvenlik önlemleri altında köye getirildi. Jandarma yeleği giydirilen Servet B., olay yerinde yapılan keşfin ardından İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.