Geri Dön
Gündem Samsun'da yolcu otobüsü uçuruma yuvarlandı: 2 ölü, 14 yaralı

Samsun'da yolcu otobüsü uçuruma yuvarlandı: 2 ölü, 14 yaralı

Samsun'un Kavak ilçesinde, yolcu otobüsünün uçuruma yuvarlandığı kazada 2 kişi yaşamını yitirdi, 14 kişi yaralandı.

Kaza, saat 06.30 sıralarında, Kavak'ın Boğaziçi Mahallesi'nde meydana geldi. İstanbul'dan Trabzon'a giden Osman Özsoy'un (50) kullandığı, VIP Turizm firmasına ait, 53 DR 666 plakalı yolcu otobüsü, kontrolden çıkarak, 150 metrelik uçuruma yuvarlandı. Yoldan geçen sürücülerin ihbarı ile kaza yerine polis, jandarma, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekipler, halatlarla indikleri uçurumda, otobüsteki yaralılara müdahale etti. Sedyelere alınan ve halatla yola çıkarılan 14 yaralı, yapılan ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Kazada kimliği henüz belirlenemeyen 2 kadın yolcu ise hayatını kaybetti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

VALİ DAĞLI: 6 YARALININ DURUMU CİDDİ

Samsun’un Kavak ilçesinde, yolcu otobüsünün uçuruma yuvarlandığı kazada hayatını kaybedenlerin ve yaralananların isimleri belli oldu. 150 metrelik uçurumundan yuvarlanan ve hurdaya dönen otobüste bulunan Sevilay Aksoy'un (44) kaza yerinde, Zekiye Özdemir'in ise kaldırıldığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybettiği belirtildi. Şoför Osman Özsoy, yedek şoför Mustafa Kurbetoğlu ile yolcular Ayşegül Alemdar, Yakup Çakır, Bayram Çevik, Beyzanur Karadeniz, Süveyla Çakır, Sedat Yamaç, Fatih Efiloğlu, Köksal Vural, Nilgün Aydemir, Hüseyin Özdemir, Resul Demir ve Tuğba Tur'un ise yaralandığı öğrenildi.

Samsun Valisi Zülkif Dağlı ise kaza yerine gelerek incelemelerde bulundu. Vali Dağlı, “Maalesef bu sabah elim bir kaza yaşandı. İstanbul’dan Trabzon’a hareket eden otobüs sabah 06.13’te uçuruma yuvarlandı. 16 yolcunun bulunduğu otobüste maalesef 2 kaybımız var. Yaralılarımızın tedavileri 6 hastanede devam ediyor. Yaralılardan 6’sının durumu daha ciddi. Olayın nasıl olduğunu bilemiyoruz ancak otobüs takla atarak, uçuruma düşmemiş. Bu durumun da can kaybımızın az olmasının sebebi bu, diye düşünüyorum. İnşallah yaralılarımız da bir an evvel kurtulur” dedi.

YEDEK ŞOFÖR: SESLE UYANDIM

Kaza olduğu sırada uyuyan ve hafif sıyrıklarla kurtulan otobüsün yedek şoförü Mustafa Kurbetoğlu ise sesle birlikte uyandığını ve sadece başına darbe aldığını söyledi.

VALİ DAĞLI: SAĞ ŞERİTTEN HIZLI GİDİYORMUŞ

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, yolcu otobüsü kazası sonrası Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alınan yaralıları ziyaret ederek, sağlık durumları hakkında doktorlardan bilgi aldı. Ziyaretten sonra açıklama yapan Vali Dağlı, “İstanbul'dan dün yola çıkan ve Trabzon'a doğru ilerleyen otobüs, ilimiz sınırları içinde, Boğaziçi mevkisinde uçuruma yuvarlandı. Maalesef olayda 2 can kaybımız var. Yaralılarımızın ilimizdeki 6 hastanede tedavileri devam ediyor. Başımız sağ olsun, yaralı vatandaşlarımıza da geçmiş olsun, diyorum. Kazanın henüz nasıl ve hangi sebeple olduğu bilinmiyor. Otobüsün sağ şeritten hızlı bir şekilde gittiğini daha sonra uçuruma düştüğünü biliyoruz ancak otobüsün uçuruma düşerken takla atmaması bizim için teselli verici oldu çünkü takla atsaydı daha fazla can kaybı olabilirdi. Bu anlamda da Allah korudu, diyebiliriz” dedi.

TRABZON'DA TOPRAĞA VERİLECEKLER

Samsun’un Kavak ilçesinde, yolcu otobüsünün 150 metrelik uçuruma yuvarlandığı kazada hayatını kaybeden Sevilay Aksoy (44) ve Zekiye Özdemir'in memleketlerinin, Trabzon'un Şalpazarı ilçesi olduğu öğrenildi. Evli ve 2 çocuk annesi Sevilay Aksoy'un cenazesi, Şalpazarı'na bağlı Sugören Mahallesi’nde; hastanede yaşamını yitiren, evli ve 2 çocuk annesi Zekiye Özdemir ise Sayvançatak Mahallesi’nde yarın toprağa verilecek.