Geri Dön
Gündem Soluk borusuna ekmek kaçan müşterisini 'Heimlich manevrası' ile kurtardı

Soluk borusuna ekmek kaçan müşterisini 'Heimlich manevrası' ile kurtardı

Konya'da, lokantada çalışan Diyar Barıştıran (21), soluk borusuna ekmek parçası kaçan müşterisinin nefes alabilmesini 'Heimlich manevrası' yaparak sağladı. Bu anlar, güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, 22 Eylül'de, Meram ilçesi Şükran Mahallesi Karahöyüklü Sokak'taki lokantada meydana geldi. Yemek yediği sırada soluk borusuna ekmek parçası kaçan müşteri, yanına koşarak gelen lokanta çalışanı Diyar Barıştıran'a nefes alamadığını işaret etti. Bunun üzerine Barıştıran, müşterisine 'Heimlich manevrası' ile müdahale ederek, nefes almasını sağladı. Bu anlar ise iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

İLK YARDIM EĞİTİMİ ALMIŞ

Konya'da, soluk borusuna kaçan ekmek parçası nedeniyle nefes almakta güçlük çeken müşterisine 'Heimlich manevrası' yaparak, müdahale eden garson Diyar Barıştıran, iş yerinde çalışmaya başladığı dönemde ilk yardım eğitimi aldığını belirtti. Yaşananları anlatan Barıştıran, ''O gün çalışıyorduk. Müşteri yemeğini alıp masaya oturdu. Biz çalışmaya devam ettik sonra nefes alamıyordu. Yardım istedi bizden. Biz de bilinçli bir şekilde ilk müdahaleyi yapıp boğazındaki yemeği çıkardık ve nefes almaya başladı. Lokantada ilk çalışmaya başladığımızda iş yerimizin gönderdiği kursta ilk yardım dersleri almıştık. O sayede bilinçli bir müdahale yaptık" dedi.