Geri Dön
Gündem Yük treni, hemzemin geçitte servis minibüsüne çarptı: 6 ölü, 7 yaralı

Yük treni, hemzemin geçitte servis minibüsüne çarptı: 6 ölü, 7 yaralı

Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde yük treni, hemzemin geçitte fabrika servis minibüsüne çarptı. Kazada 6 kişi öldü, 7 kişi de yaralandı. Kazaya ilişkin yeni görüntülerde, hemzemin geçitte araçlar beklerken minibüsün gelip, bariyerlerin her iki yönde de kapalı olmasına karşın geçmeye çalıştığı ve kazanın yaşandığı görüldü.



Kaza, saat 08.00 sıralarında Ergene ilçesinin Velimeşe Mahallesi’nde meydana geldi. Edirne’den Çerkezköy yönüne giden 13001 sefer sayılı yük treni, hemzemin geçitte henüz sürücüsü belirlenemeyen 59 ADJ 755 plakalı fabrika servis minibüsüne çarptı. Trenin bir süre önünde sürüklediği minibüsteki 6 kişi öldü, 7 kişi de yaralandı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine çok sayıda ambulans ile polis, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla Çorlu ve Çerkezköy ilçelerindeki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Ölenlerin cansız bedenleri ise Çorlu Devlet Hastanesi'nin morguna götürüldü.



ÖLÜ SAYISI 6'YA ÇIKTI

Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde yük treninin, hemzemin geçitte Bilal Küllü'nün kullandığı fabrika servis minibüsüne çarptığı kazada yaşamını yitirenlerin sayısı 6'ya yükseldi. Kazada ölenlerin Yaşar Yüce, Nusret Açıkgöz, Nebibe Korkmaz, Can Gülakın, Suzan Aksu ve Hülya Dinçkol olduğu, yaralanan 7 kişinin de hastanelerde tedavisinin sürdüğü, 3'ünün durumunun ağır olduğu belirtildi. Minibüsteki işçilerin, bir tekstil fabrikasında çalıştığı, gece mesaisinden çıkıp evlerine gittikleri kaydedildi.

KAZA ANI KAMERADA

Bu arada kaza anı bölgedeki güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, karşı yöndeki araçların kapalı olan bariyer nedeniyle beklediği, minibüsün ise geçmeye çalıştığı görüldü. Bu sırada trenin hızla çarparak minibüsü sürüklediği, diğer araçtakilerin yardıma koştuğu görüldü.

Kazanın ardından Cumhuriyet Savcısı ve jandarma ekipleri bölgede detaylı incelemelerde bulundu.

TCDD GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN AÇIKLAMA

TCDD Genel Müdürlüğü de kazaya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

"Çorlu Validemeşe’de kapalı hemzemin geçitten geçmeye çalışan minibüsün neden olduğu kaza sonrası ilk belirlemelere göre 6 vatandaşımız vefat etmiş, 7 vatandaşımız da yaralanmıştır. Olayın gerçekleştiği hemzemin geçit bariyerli, flaşörlü, korumalı olup, olay anında bariyerler yaya ve araçlara kapalı vaziyette olmasına rağmen 59 ADJ 755 plakalı işçi servis minibüsünün hemzemin geçitten geçmesi sonrası istenmeyen kaza yaşanmıştır. Tüm yaralılar en yakın hastanede tedavi altına alınırken, savcılık olayla ilgili inceleme ve soruşturma başlatmıştır. Yaşanan bu elim kazadan dolayı vefat eden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Kamuoyunun bilgisine sunarız.”


MİNİBÜS KAPALI BARİYERİ BÖYLE GEÇTİ

Kazanın yeni güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde her iki yönde de bariyerlerin kapalı olduğu görüldü.

Görüntülerde, hemzemin geçitte araçlar beklerken minibüsün gelip, bariyerlerin her iki yönde de kapalı olmasına karşın geçmeye çalıştığı ve kazanın yaşandığı görüldü. Çarpmanın şiddetiyle minibüs sürüklenip, yandaki boş arsaya devrildi.

VALİ YILDIRIM: KAZA SÜRÜCÜ HATASINDAN KAYNAKLANIYOR

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Ergene ilçesinde, yük treninin, hemzemin geçitte servis minibüsüne çarptığı 6 kişinin öldüğü kazada yaralananları Çorlu'daki hastanelerde ziyaret etti. Yıldırım, kazanın minibüs sürücüsünün hatasından kaynaklandığını belirterek, şunları söyledi:

"Bu kaza incelendiğinde görüyoruz ki sadece sürücü hatasından kaynaklanıyor. Çünkü orada bir hemzemin geçidi var, önemli bir giriş noktasıdır orası. Organize Sanayi Bölgemize geçen bir alan ve o yolu kapatmamız mümkün değil. Günde 70 binin üzerinde insanın çalıştığı bir bölge orası. Günde her gün en az 25 bin servis aracı girip, çıkıyor oradan, onun için burayı kapatmak mümkün değil. Gerek demir yolları, gerek diğer kurumlarımız bütün tedbirler alınmış durumda. Orada karşılıklı bariyerler var, zaten videolarda görmüşsünüzdür. Işıklandırma sistemi var, sesli sistem var ve hepsi çalışıyor. Bütün araçlar duruyor, orada motosiklet var o duruyor. Fakat bu sürücü aceleci davranmış, sabırsız davranmış ve gelen yük treninin kapalı bariyeri es geçmek suretle gelen yük treninin önüne çıkıyor. Bunu kabul etmek mümkün değil. Tamamen sürücü hatasına benziyor. Savcılık, adliye ve jandarmamız bunları inceliyor ve gereken hükmü vereceklerdir. Şu an bizim videolardan görebildiğimiz kadarıyla durum şu an böyle."

'YAPISAL HATA YOK'

Vali Yıldırım, her zaman sürücülere trafik kurallarına uyulması konusunda uyarılarda bulunduklarını belirterek, "Aksi takdirde bu şekilde telafisi mümkün olmayan, geri getirmemiz mümkün olmayan kazalar oluyor. Hepimiz üzülüyoruz, aileler üzülüyor, onun için sürücülerimize çok dikkatli olmaları konusunda, kurallara uymalarının gerekli olduğunu söylüyorum. Arkadaşlarımızın hepsi burada, tekrar değerlendirme yapıyoruz. Bu değerlendirmeler neticesinde yapısal hatalar var mı diye baktık, görebildiğimiz kadarıyla hiçbir yapısal hata yok. Sürücü hatasından kaynaklanıyor. İnşallah sürücülerimiz dikkat eder ve böyle elim kazalara sebebiyet vermezler. Kazada vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum, ailelerine sabırlar diliyorum. Yaralılar içinde sağlık ekiplerimiz müdahale ediyor, onlara acil şifalar diliyorum" diye konuştu.