Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ateşkesin ardından yardım tırları Gazze’ye ulaştı

BM Dünya Gıda Programı’nın insani yardım taşıyan tırlarının ilk bölümü, Mısır'dan Gazze Şeridi'ne giriş yapmaya başladı.

ABONE OL
FİLİSTİN, (DHA)

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı’nın (WFP) insani yardım taşıyan tırlarının ilk bölümü, İsrail ile Hamas arasında varılan ateşkes anlaşmasının yürürlüğe girmesiyle Mısır'dan Gazze Şeridi'ne giriş yapmaya başladı.

BM'nin merkezi Roma'daki kuruluşlarından WFP'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, bugün Gazze'de ateşkesin başlamasıyla insani yardım konvoylarının Mısır'dan Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'na hareket ettiği bildirildi. Açıklamada, "WFP tırları, Zikim ve Kerem Ebu Salim sınır kapıları üzerinden Gazze'ye girmeye başladı. İlk tırlar, çaresiz, ihtiyaç sahibi insanlar için hayat kurtarıcı buğday unu ve hazır gıda paketleri taşıyor. WFP, Mısır, Ürdün ve İsrail'deki sınır kapılarından geçen insani koridorlardan günlük olarak gıda teslim etmeyi amaçlıyor. Bu ateşkes, insani müdahale için kritik önem taşıyor. Güvenlik ve erişim sağlanmalıdır" ifadeleri kullanıldı.

Diğer Haberler

  1. Belçika Başbakanı De Wever istifasını sundu
  2. KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, BM Temsilcisi Holguin ile görüştü
  3. İran'dan ABD'ye Hürmüz Boğazı mesajı: Abluka kalkmadan boğaz açılmayacak
  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Güney Kore ile nükleer enerji ve teknoloji iş birliği vurgusu
  5. TBMM Dışişleri Komisyonu Heyeti, Berlin’de vatandaşlarla bir araya geldi
  6. Londra'da yasaklı Palestine Action grubuna destek gösterisinde gözaltına alınanların sayısı 325'e yükseldi
  7. Kremlin: Zelenskiy'nin araması halinde Putin telefonu açacak
  8. Bulgaristan'da cumhurbaşkanlığı seçimini Iliana Yotova kazandı
  9. ABD'de özel jet düştü: 9 ölü
  10. UKMTO: Hürmüz Boğazı'nda bir tanker kaynağı bilinmeyen mühimmatla vuruldu

© Copyright 2026

DHA