Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ateşkesin ardından yardım tırları Gazze’ye ulaştı

BM Dünya Gıda Programı’nın insani yardım taşıyan tırlarının ilk bölümü, Mısır'dan Gazze Şeridi'ne giriş yapmaya başladı.

ABONE OL
FİLİSTİN, (DHA)

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı’nın (WFP) insani yardım taşıyan tırlarının ilk bölümü, İsrail ile Hamas arasında varılan ateşkes anlaşmasının yürürlüğe girmesiyle Mısır'dan Gazze Şeridi'ne giriş yapmaya başladı.

BM'nin merkezi Roma'daki kuruluşlarından WFP'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, bugün Gazze'de ateşkesin başlamasıyla insani yardım konvoylarının Mısır'dan Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'na hareket ettiği bildirildi. Açıklamada, "WFP tırları, Zikim ve Kerem Ebu Salim sınır kapıları üzerinden Gazze'ye girmeye başladı. İlk tırlar, çaresiz, ihtiyaç sahibi insanlar için hayat kurtarıcı buğday unu ve hazır gıda paketleri taşıyor. WFP, Mısır, Ürdün ve İsrail'deki sınır kapılarından geçen insani koridorlardan günlük olarak gıda teslim etmeyi amaçlıyor. Bu ateşkes, insani müdahale için kritik önem taşıyor. Güvenlik ve erişim sağlanmalıdır" ifadeleri kullanıldı.

Diğer Haberler

  1. Araştırma: Afrika kıtası beklenenden hızlı bölünüyor
  2. KKTC’de 170 arıcıya bin modern arı kovanı dağıtıldı
  3. Nepal'deki selde can kaybı 1410'a ulaştı
  4. NASA uzay aracı Ay'da devasa yeni bir krater keşfetti
  5. KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman: Diplomasiden ve diyalogdan kaçmayacağız
  6. Çin: Gümrük indirimi konusunda ABD ile temas halindeyiz
  7. Araştırma: Kahve kokusu 5 dakikada stresi azaltıp beyni rahatlatıyor
  8. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, ABD'de
  9. Bakan Kurum: İklim meselesi artık bir gündem maddesi değil, güvenlik meselesidir
  10. Bakan Kurum'dan OECD ile iş birliği açıklaması

© Copyright 2026

DHA