Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Bolat, Özbekistan Yatırım, Sanayi ve Ticaret Bakanı Kudratov ile bir araya geldi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, resmi ziyarette bulunmak üzere gittiği Kırgızistan’da Özbekistan Yatırım, Sanayi ve Ticaret Bakanı Laziz Kudratov ile bir araya geldi.

ABONE OL
KIRGIZİSTAN, (DHA) -

Bakan Bolat görüşmeyle ilgili olarak, “Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) 13. Ticaret ve Ekonomiden Sorumlu Bakanlar Toplantısı marjında Özbekistan Yatırım, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sayın Laziz Kudratov ile bir araya gelerek ikili ilişkilerimizi ele aldık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Özbekistan Cumhurbaşkanı Sayın Şevket Mirziyoyev tarafından belirlenen 5 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşma noktasında dengeli, etkin ve sonuç odaklı adımlar atmaya devam ediyoruz.

Türk dünyasının kalkınan ülkelerinden biri olan Özbekistan ile Tercihli Ticaret Anlaşmamızın kapsamının genişletilmesi, karşılıklı yatırımların artırılması ve müteahhitlik alanındaki iş birliğimizi güçlendirme noktasındaki çalışmalarımızı ve kararlılığımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, New York'ta BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü
  2. Netanyahu, Gazze Barış Kurulu üyeliğini imzaladı
  3. Trump ve Netanyahu, Beyaz Saray’da bir araya geldi
  4. Bakan Işıkhan, 'Çocuk İşçiliğinin Ortadan Kaldırılması 6’ncı Küresel Konferansı’na katıldı
  5. Endonezya'da uçağa silahlı saldırı: 2 ölü
  6. Ukrayna'dan Avrupa Parlamentosu'na 90 milyar avroluk kredi teşekkürü
  7. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Fas'ta
  8. Rusya'da okulda silahlı saldırı: 1 ölü, 3 yaralı
  9. Tayland'da okulda silahlı saldırı: 3 yaralı
  10. Milli Savunma Bakan Yardımcısı Heybet, Riyad'da 3'üncü Dünya Savunma Gösterisi'ne katıldı

© Copyright 2026

DHA