Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

BM Genel Sekreteri Guterres’ten İsrail’e ‘E1’ yerleşim planının ilerlemesini derhal durdurma çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrailli yetkililere ‘E1’ yerleşim planının ilerlemesini derhal durdurma çağrısında bulundu.

ABONE OL
ABD, (DHA)

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, yazılı bir açıklama ile Genel Sekreter Guterres'in çağrısını kamuoyuyla paylaştı. Guterres, açıklamasında, “Tutumumuz nettir: Doğu Kudüs dahil Batı Şeria'daki İsrail yerleşimleri ve bunlara bağlı düzen, uluslararası hukuku ihlal ederek oluşturulmuş ve devam ettirilmektedir” ifadelerini kullandı. Bu tür yasa dışı yerleşimlerin işgali daha da güçlendireceğini ve gerilimleri artıracağını vurgulayan Guterres, bu adımın iki devletli çözüm çerçevesinde Filistin Devleti'nin sürdürülebilirliğini daha fazla tehlikeye atacağını kaydetti.

Guterres, “E1 bölgesindeki inşaat faaliyetleri, Batı Şeria'nın kuzeyini ve güneyini birbirinden koparacak ve yaşanabilir bir Filistin Devleti kurulma ihtimalini ciddi şekilde zayıflatacaktır" diyerek, İsrailli yetkililere bu süreci derhal durdurma çağrısı yaptı.

Diğer Haberler

  1. Rusya'da 9 Mayıs Zafer Günü kutlandı
  2. DSÖ Genel Direktörü: Hantavirüs yeni bir Covid-19 vakası değil
  3. YÖK Başkanı Özvar, Polonya’da: Üniversitelerimiz birlikte çalışabilecek önemli bir potansiyele sahip
  4. İsrail ve Lübnan arasında yeni görüşmeler 14-15 Mayıs'ta yapılacak
  5. İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Temel politikamız dostane ilişkileri geliştirmektir
  6. İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda can kaybı 2 bin 759'a yükseldi
  7. Trump'tan İran ve 'Özgürlük Projesi' açıklaması
  8. Rusya ve Ukrayna arasında 3 günlük ateşkes ilan edildi
  9. KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman ile GKRY lideri Hristodulidis bir araya geldi
  10. İran basını: Hürmüz Boğazı'nda İran güçleri ile ABD arasında çatışma çıktı

© Copyright 2026

DHA