Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

FBI'dan sahte seçim haberlerine karşı uyarı: Yanlış bilgiler oy güvenliğini tehdit ediyor

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), seçim sürecine ilişkin yanlış bilgilerin yayılması amacıyla kurumun adı ve logosunun kötüye kullanıldığı bazı olaylar hakkında kamuoyunu uyardı. FBI, kendisine ait olduğu iddia edilen sahte videoların, seçimle ilgili asılsız söylemler yaydığını belirtti.

ABONE OL
ABD, (DHA) -

FBI tarafından yapılan açıklamada, bu tür sahte içeriklerin iki örneğine dikkat çekildi. İlk örnekte, FBI tarafından sözde yapılmış bir terör uyarısını içeren sahte bir haber klibi yer alıyor. Bu klipte, FBI’nın Amerikalılara 'sandığa gitmek yerine uzaktan oy kullanmaları' çağrısında bulunduğu öne sürüldü. Ancak FBI, bu videonun gerçek olmadığını ve ABD'deki oy kullanma merkezleri ile ilgili mevcut güvenlik durumu hakkında yanlış bilgiler içerdiğini ifade etti. İkinci örnek ise sahte bir FBI basın açıklamasını içeren ve Pennsylvania, Georgia ve Arizona’daki beş cezaevinin yönetimlerinin mahkum oylarını manipüle ederek bir siyasi parti ile işbirliği yaptığını iddia eden bir videoyu kapsıyor. FBI, bu videonun da tamamen sahte olduğunu ve içeriğinin yanlış olduğunu belirtti.

Seçim güvenliğinin en öncelikli konularından biri olduğunu vurgulayan FBI, eyalet ve yerel kolluk kuvvetleriyle yakın iş birliği içinde çalıştığını, seçime yönelik tehditlere karşı hızlıca yanıt verdiğini ve Amerikalıların oy kullanma haklarını koruduğunu ifade etti. FBI, bu tür asılsız içeriklerin demokratik sürece zarar verme ve seçim sistemine olan güveni sarsma amacı taşıdığını belirtti.

Diğer Haberler

  1. Netanyahu, Gazze’deki ateşkesin ikinci aşama planını reddettiklerini açıkladı
  2. Brezilya'da helikopter düştü: 4 ölü
  3. Arakçi: ABD ile müzakere yürütmüyoruz
  4. İran: ABD şartlarımızı kabul edene kadar Hürmüz Boğazı'nı kontrol altında tutacağız
  5. Çin'de ‘Dolphin Tayfunu’ nedeniyle yaklaşık 390 bin kişi tahliye edildi
  6. Husiler: Suudi Arabistan'ın milli petrol şirketi rafinerisini hedef aldık
  7. Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden açıkladı: Kanser tüm vücuduna yayıldı
  8. ABD’den ‘Hürmüz Boğazı’ açıklaması
  9. Kanada'da orman yangınları nedeniyle yaklaşık 20 bin kişi için tahliye emri verildi
  10. Umman: Hürmüz Boğazı’ndaki seyrüsefer müzakereleri olumlu ilerliyor

© Copyright 2026

DHA