Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Pakistan'da etkili olan selde son 24 saatte 63 kişi hayatını kaybetti, 290 kişi yaralandı

Pakistan genelinde etkili olan muson yağmurlarının yol açtığı selde, son 24 saatte 63 kişinin öldüğü, 290 kişinin yaralandığı bildirildi.

ABONE OL
PAKİSTAN, (DHA) -

Pakistan’ın Pencap eyaletinde çarşamba sabahından bu yana devam eden şiddetli muson yağmurları, son 24 saatte en az 63 kişinin ölümüne ve 290 kişinin yaralanmasına yol açtı. Ulusal Afet Yönetim Kurumu (NDMA), hayatını kaybedenlerin çoğunun çöken binaların altında kalarak yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Pencap Eyalet Başbakanı Maryam Nawaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, eyaletin çeşitli bölgelerinde acil durum ilan edildiğini duyurdu. Nawaz, “Devlet kurumları azami çabayla çalışıyor” diyerek, vatandaşları güvenlik talimatlarına uymaya çağırdı. Yetkililer, hafta sonu boyunca daha fazla yağış ve ani sel baskınlarının beklendiğini bildirdi.

Son kayıplarla birlikte, haziran sonundan bu yana muson yağmurları nedeniyle ülke genelinde hayatını kaybedenlerin sayısının yaklaşık 180’e ulaştığı ve yaşamını yitirenlerin yarısından fazlasının çocuklar olduğu kaydedildi.

Diğer Haberler

  1. Putin: Hindistan'a kesintisiz enerji sevkiyatı sağlamaya hazırız
  2. Almanya'da asker sayısını artırmayı hedefleyen yasa tasarısı Federal Meclis'te kabul edildi
  3. Bakan Işıkhan, TDT Çalışma, İstihdam ve Sosyal Koruma Bakanları 1’inci Toplantısı'na katıldı
  4. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kadıoğlu, Katar’a resmi ziyarette bulundu
  5. Bakan Bayraktar: Özbekistan'ın kalkınma serüveninde çok önemli bir ortak olarak birlikte yol alacağız
  6. Bakan Işıkhan, Azerbaycan Başbakanı Asadov ile bir araya geldi
  7. 3 yaşında satrançta dünya rekoru kırdı
  8. Bakan Bayraktar, Özbekistan’da
  9. Brezilya'da pistteki bagaj yükleme aracında yangın çıktı
  10. Washington'a Ulusal Muhafız konuşlandırılmasını durdurma kararına engel

© Copyright 2025

DHA