Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Tatar: Saldırıya ve taşkınlığa rağmen biz konferansı gerçekleştirdik

İngiltere’de temaslarına devam eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın konvoyu, King’s College London yerleşkesine girerken Yunanistan bayrağı taşıyan bir grup tarafından engellenmek istendi. Grup, sözlü saldırı yaparken diğer taraftan Tatar’ın konvoyundaki aracın yanına kadar gelerek yolu kapatmak istedi.    

ABONE OL
İNGİLTERE, (DHA) –

İngiltere’nin başkenti Londra’da temaslarına devam eden KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, dün davet üzerine icap ettiği King’s College Londra Üniversitesi’nin yerleşkesine girerken ellerinde Yunanistan bayrağı bulunan bir grup tarafından önü kesilmeye çalışıldı. Sözlü saldırılar yapan grup, Tatar’ın konvoyundaki aracın yanına kadar gelerek aracın önünü kesmeye çalıştı.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, olayla ilgili “King’s College Londra Üniversitesi’nde öğrencilerimizle … beni davet ettikleri için çok teşekkür ederim. Rum ve Yunanlı gençlerin çirkin saldırı ve taşkınlığına, konferansı önlemek için her türlü girişimlerine rağmen biz konferansı gerçekleştirdik” açıklamasını yaptı.

"KKTC'NİN HER ZAMAN YANINDAYIZ!"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu sosyal medya hesabından “Londra'da saldırı girişimine maruz kalan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a geçmiş olsun dileklerimi ilettim. KKTC’nin her zaman yanındayız!” ifadelerini kullandı.




 

Diğer Haberler

  1. İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Katarlı mevkidaşı Al Sani ile telefonda görüştü
  2. Netanyahu: Lübnan’a saldırılar devam edecek
  3. Çin, Ay'da iki yeni mineral keşfetti
  4. Suriye’de Esad için gıyabi yargılama süreci başladı
  5. KKTC Başbakanı Üstel’den GKRY'deki ‘Gayriresmi AB Liderler Zirvesi’ açıklaması
  6. İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Umman Sultanı Heysem Bin Tarık ile bir araya geldi
  7. İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması
  8. İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda 7 kişi hayatını kaybetti
  9. ABD'de orman yangınlarında 120'den fazla ev yandı
  10. İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan müzakere açıklaması

© Copyright 2026

DHA