Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Savaşı bitirme vakti geldi

Ukranya Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, “Savaşı bitirme vakti geldi ve Rusya’nın gerekli adımları atması gerekiyor” dedi.

ABONE OL
UKRAYNA, (DHA)-

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ordu yetkilileriyle bir toplantı gerçekleştirdiğini duyurdu. Toplantıda, cephedeki son gelişmeleri değerlendirdiklerini belirten Zelenskiy, Rus saldırılarını püskürtmeye devam ettiklerini ifade etti. Donetsk bölgesindeki Dobropliya kenti civarında yaşanan yoğun çatışmalara dikkat çeken Zelenskiy, “Bugün Donetsk bölgesindeki bu ve diğer alanların daha fazla güçlendirilmesine karar verdik” dedi.

Rusların, Trump ile Putin arasında yapılacak görüşme öncesinde sahada avantaj sağlamaya çalıştığını öne süren Zelenskiy, “Rus ordusu, Alaska’daki toplantıda Rus liderliğine daha güçlü siyasi pozisyonlar kazandırmaya çalışırken ciddi kayıplar vermeyi sürdürüyor. Bu niyetlerini fark ediyoruz ve müttefiklerimizi gerçek durum hakkında bilgilendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, Trump ve Putin’in gerçekleştireceği görüşmenin hazırlıkları ve sonuçları hakkında bilgi beklediklerini kaydederek, “Önemli olan, bu toplantının Ukrayna, ABD ve Rusya arasında üçlü bir formatta adil bir barışa ve yapıcı bir diyaloğa yol açmasıdır. Savaşı bitirme vakti geldi ve Rusya’nın gerekli adımları atması gerekiyor” dedi.

Zelenskiy, ABD’ye güvendiklerini de söyledi.

Diğer Haberler

  1. Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev: Özbekistan ekonomisi yeni fırsatlar dönemine girdi
  2. KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Öztürkler, Bakan Göktaş’ı kabul etti
  3. KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, Bakan Göktaş'ı kabul etti
  4. Pezeşkiyan: Barış karşılıklı saygının gölgesinde gerçekleşecek
  5. KKTC Başbakanı Üstel, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş'ı kabul etti
  6. Fransa'da 26 kentte turuncu alarm verildi
  7. Çin: Eşitlik temelinde yapılan müzakere doğru yoldur
  8. İran: ABD yükümlülüklerini yerine getirmezse, herhangi bir adım atmayacağız
  9. Bakan Güler, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nda aile fotoğrafına katıldı
  10. Pakistan Başbakanı Şerif, İslamabad Mutabakat Zaptı'nı ara bulucu olarak imzaladı

© Copyright 2026

DHA