Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Adana’da avukatlar, meslektaşlarının öldürülmesine tepki gösterdi

Adana Barosu’na üye avukatlar, Muğla'nın Bodrum ilçesinde meslektaşları Galip Özmen tarafından öldürülmesine yaptıkları basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

ABONE OL
Nuri PİR- Eser PAZARBAŞI/ADANA, (DHA)

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 22 Eylül'de Galip Özmen'in (63), işlettiği otelin tahliye davasının kaybedilmesinden sorumlu tuttuğu avukat Mehmet Erdal Çam (72) ve emekli icra müdürü Özdan Çavdar'ı (57) öldürmesi üzerine Türkiye Barolar Birliği (TBB), ülke genelinde eylem yapma kararı aldı. Adana Barosu üyesi avukatlar da cübbeleriyle adliye önünde toplandı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Adana Barosu Avukat Hakları Merkezi Genel Sekreteri İlkem İnal, sadece mesleki faaliyetlerinden kaynaklı saldırılar sonucu ölen ve yaralanan meslektaşlarının isimlerini sıraladı.

'GEREKLİ DÜZENLEMELER ACİLEN HAYATA GEÇİRİLMELİ'

Avukatların her geçen gün daha fazla şiddetin mağduru haline geldiğini dile getiren İnal, şöyle konuştu:

“Münferitmiş gibi görülen bu saldırılar, aynı zamanda avukatlık faaliyetine, savunmaya, dolayısıyla adil yargılanma hakkına ve adaletin tesisine yöneliktir. Mesleğimizi yaparken, görevimizi ifa ederken can veriyoruz. Avukat tehdit altındaysa, hak arama özgürlüğü de tehdit altındadır. Bizler dava dosyalarının tarafı değil, vekiliyiz. Vekalet etmek mesleğimizin gereğidir. Biz bu görevi üstlenmezsek, adalet işlemez. Bize saldıranların bile muhtaç oldukları savunma hakkı kullanılamaz. Bizler bu görevi, şu veya bu kişilerin menfaati için değil, adil yargılanma hakkının hayata geçirilmesi için yerine getiriyoruz. Acil talebimiz şudur, yeni yasama döneminde, Anayasa’nın 98’inci ve TBMM İçtüzüğü ‘nün 104’üncü ve 105’inci maddeleri uyarınca meclis araştırması açılmalı, konuyla ilgili TBMM araştırma komisyonu kurulmalıdır. Türkiye Barolar Birliğinin Adalet Bakanlığına sunduğu önerilerde yer alan gerekli düzenlemeler acilen hayata geçirilmelidir.”

Diğer Haberler

  1. Yangında büyükbaş hayvanları köylüler kurtardı
  2. Konya'da komşu kavgası: 2 yaralı
  3. Yahşihan Belediyesi’ne yolsuzluk operasyonunda 35 şüpheli adliyede
  4. Ankara'da iş yerinde ‘devir teslim’ kavgası; 1 ölü, 1 yaralı
  5. Sermaye piyasası soruşturması: Firmalara uygulanan mal varlığı tedbirleri kaldırıldı
  6. MKE Gazi Fişek Fabrikası'nda iş kazası; 1 ölü, 3 yaralı
  7. Dağlardan saatlerce yürüyerek toplanan mantarlar, pazarda kilosu 250 TL’ye satılıyor
  8. Bilecik’te iki katlı evde yangın; baba ve kızı öldü
  9. Bolu’da orman yangını
  10. Tuncel Kurtiz, ölümünün 13'üncü yıl dönümünde mezarı başında anıldı

© Copyright 2026

DHA