Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İstanbul merkezli 5 ilde 'Sarallar' operasyonu: 31 gözaltı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 'Sarallar' olarak bilinen silahlı suç örgütüne yönelik başlattığı soruşturma kapsamında İstanbul merkezli 5 ilde operasyon düzenlendi. 51 kişinin yakalanması için yapılan operasyonlarda 31 şüpheli gözaltına alındı.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) -

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından 'Sarallar' olarak bilinen ve liderliğini İlyas (Alaattin) Saral'ın yaptığı silahlı organize suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 58 şüphelinin 'suç işlemek amacıyla silahlı suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak', 'nitelikli yağma', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'tehdit', 'kasten yaralama', '6136 sayılı kanuna muhalefet' ve 'genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması' suçları olmak üzere 14 eyleme karıştığı; 58 şüpheliden 2'sinin cezaevinde, 5'inin ise yurtdışında olduğu tespit edildi.

31 GÖZALTI

51 şüphelinin yakalanmasına yönelik İstanbul merkezli Trabzon, Manisa, Muğla ve Kars'ta eş zamanlı operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyon sonucu 31 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi. (DHA)

Diğer Haberler

  1. Avcılar'da hırsızlık şüphelileri yakalandı; 16 yaşındaki şüphelinin 40 suç kaydı çıktı
  2. Adana merkezli yasa dışı bahis operasyonu: Rasim Ozan Kütahyalı dahil, 128 gözaltı
  3. Bakan Uraloğlu, Etimesgut Havalimanı ve bağlantı yollarındaki çalışmaları inceledi
  4. 3 gündür haber alınamayan kadın evinde ölü bulundu
  5. İstanbul'da otobüs firmalarına 'bilet fiyatı' denetimi
  6. Çocuk istismarı görüntülerini satın aldığı belirlenen 6 şüpheliye gözaltı
  7. Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Çay: Hafızayı koruyan ve hakikati yazan gazeteciler yetiştirmeyi hedefliyoruz
  8. Oltu’da piyano resitali büyük ilgi gördü
  9. Özkan Yalım, Tekirdağ'daki cezaevine nakledildi
  10. TBMM Okul Saldırılarını Araştırma Komisyonu, Kahramanmaraş’ta

© Copyright 2026

DHA