Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kartalkaya yangını soruşturmasında tutuklu olan 8 şüpheli tahliye edildi

Bolu Kartalkaya’da 78 kişinin yaşamını yitirdiği yangına ilişkin soruşturmada, otelin mutfak personeli ve kafe sahibinin de aralarında olduğu 8 kişi, itirazların ardından tahliye edildi.

ABONE OL
Mutlu YUCA/BOLU, (DHA)

Kartalkaya'daki Grand Kartal Otel'de 21 Aralık gecesi çıkan yangında 78 kişi yaşamını yitirdi. Yangının ardından başlatılan soruşturma kapsamında 41 şüpheli gözaltına alınırken, otelin sahibi Halit Ergül, eşi Emine Ergül ve kızları Elif Aras ve Ceyda Hacıbekiroğlu ile birlikte Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener, İtfaiye Müdürü Sedat Gülener, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli ile otel yöneticileri ve çalışanlarının da aralarında olduğu toplam 28 kişi tutuklandı. Soruşturmada tutuklu olan şüphelilerin avukatları Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na tutukluluk kararlarına itirazda bulundu.

İtirazları değerlendiren mahkeme, otelin mutfak çalışanları ile kafe sahibinin de aralarında bulunduğu 8 kişinin tahliyesine karar verdi. Soruşturma kapsamında 20 tutuklu kaldı.

BAKAN TUNÇ, AÇIKLADI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, soruşturmaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaparak, "Bolu Kartalkaya'da 21 Ocak 2025 tarihinde meydana gelen ve 78 vatandaşımızın hayatını kaybettiği otel yangınıyla ilgili Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen adli soruşturma kapsamında, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden akademisyenlerden oluşan uzman bilirkişi heyetinin hazırladığı rapor, Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulmuştur. Bilirkişi raporunda yangın faciasında kusuru bulunduğu tespit edilen 6 şüpheli hakkında daha tutuklama kararı verilmiştir. Halihazırda soruşturma kapsamında 20 şüpheli tutuklu olup, adli soruşturma tüm yönleriyle ve titizlikle sürdürülmektedir. Bu elim faciada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum” dedi.

Diğer Haberler

  1. Tartıştığı sürücüye hakaretten para cezası alan kadın doktorun avukatı: Görüntü fenomen olmak için paylaşıldı
  2. Hayvanlarını otlatmaya götürmüştü, kırsalda cansız bedeni bulundu
  3. Ankara'da NATO Zirvesi öncesi güvenlik önlemleri artırıldı
  4. Sarıyer'de 2 aydır çatısı olmayan apartmanda yaşıyorlar: Geçen yıl yaptırdık; yanan çatının parasını ödüyoruz
  5. İstanbul Boğazı'ndan 350 metrelik sondaj platform iskelesi geçiş yapıyor
  6. Sivas'ta motosiklet aydınlatma direğine çarptı: 2 yaralı
  7. Kayseri’de iş insanı Yerli’nin öldürüldüğü olayın şüphelisinin yargılanmasına başlandı
  8. Kadıköy'de trafik denetiminde alkollü yakalanan motosikletli: Ehliyeti 4 gün önce aldım
  9. Okulda dağıtılan tavuklu pilav sonrası 84’ü öğrenci 98 kişi rahatsızlandı
  10. Romanya Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Baraboi, Hava Kuvvetleri Karargahını ziyaret etti

© Copyright 2026

DHA