Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Leman dergisine mali soruşturma

Leman dergisine yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında dergi yetkilileri ve şirket yöneticilerinin de bulunduğu kişiler hakkında, yurtiçi ve yurt dışından mali destek alıp almadıklarının belirlenmesi amacıyla mali suçlar yönünden soruşturma başlatıldı. .

ABONE OL
Ayşe GÜREL/İSTANBUL (DHA) -

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Leman dergisinde 26 Haziran'da yayımlanan Hazreti Muhammed ve Hazreti Musa'nın karikatürize edilen görseline ilişkin mali suçlar soruşturması başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada "Yürütülen soruşturma sırasında, şüpheliler Ali Yavuz, Aslan Özdemir, Cebrail Okcu, Doğan Pehlevan, Mehmet Tunçay Akgün, Zafer Aknar ile Yayımcı LM Basın Yayın Limited Şirketi tüzel kişisi ile şirketin yetkilisi Mehmet Çağçağ ve LM Basın Yayın Limited Şirketi ile bağlantılı olduğu değerlendirilen LMK Entartainment Company (Leman Kültür) isimli şirketin yetkilisi Kemal Şentürk'ün yurt içi veya yurt dışından ya da yabancı kuruluşlardan menfur eylemin gerçekleştirilmesine yönelik mali destek alıp almadıklarının tespit edilmesi ve bu suretle ortaya çıkacak sonuçların mevcut soruşturmaya yön vereceği değerlendirildiğinden adı geçen şirketler ve şahıslar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca mali soruşturma başlatılmıştır" ifadeleri yer aldı.

 

 

 

 

Diğer Haberler

  1. Songül, ablasının gözü önünde darbedilip, kaçırıldı
  2. Erhan Karaal'ın kaçırılmasına ilişkin emniyet teşkilatını hedef alan paylaşıma soruşturma başlatıldı
  3. Kayseri'de son 1 haftada bin 58 kişiye trafik cezası uygulandı
  4. İstanbul Havalimanı Avrupa’nın en yoğun havalimanı oldu
  5. Bakırköy'de hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı
  6. Şırnak’ta 3’üncü kattan düşen çocuk ağır yaralandı
  7. Ankara’da terör örgütlerine yönelik yürütülen operasyonda 103 tutuklama
  8. Manisa’da çalınan 6 motosiklet 90 güvenlik kamerası incelenerek bulundu: 3 gözaltı
  9. Edirne’de katı atık bertaraf tesisinde yangın
  10. Çanakkale'de evlilik vaadiyle bir kişiyi 800 bin TL dolandıran kadın yakalandı

© Copyright 2026

DHA