Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Marmaray'da babanın darbedildiği olaydaki mavi gömlekli gence benzetilen kişi silahlı saldırıya uğradı

Maltepe'de Y.B.D. (17), Marmaray'da bir adamın çocuklarının yanında darbedildiği olayla ilgili gözaltına alınıp serbest bırakılan ve sosyal medyada 'Metrodaki Mavi Gömlekli' olarak bilinen kişiye benzettiği Cihan D.'ye silahla ateş açtı. Olayda yaralanan olmazken, şüpheli gözaltına alındı.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)-

Olay, 16 Haziran günü saat 21.00 sıralarında Maltepe Feyzullah Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Y.B.D. (17), sokakta yürüyen Cihan D.'ye tabancayla iki el ateş etti. Cihan D. olaydan yara almadan kurtulurken, şüpheli kısa süre içinde ilçe polis ekipleri tarafından yakalandı. Şüphelinin üst aramasında ruhsatsız tabanca ve 10 adet 9 mm fişek ele geçirildi.

'DALTONLAR' GRUBU ÜYELERİYLE MESAJLAŞMALARI ORTAYA ÇIKTI

Y.B.D. 'nin polise verdiği ifadede, Bahçelievler'de yaşadığını ve 'Daltonlar' adlı grupla bağlantısı bulunduğunu söylediği öğrenildi. Y.B.D., mahalleden tanıdığı 'Doğancan' isimli bir kişinin kendisini bir kafeye gönderdiğini ve burada tanımadığı birinden silah temin ettiğini belirtti. Y.B.D., kendisine verilen konum ve fotoğrafla Dikmen'in evine gittiğini ve havaya ateş ederek korkutması istendiğini iddia etti. Olaydan bir gün sonra aynı kişiler tarafından tekrar arandığını belirten şüpheli, bu kez mağdurun bacaklarına ateş ederek yaralamasının istendiğini öne sürdü.

Soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri, şüphelinin cep telefonunda yaptığı ön incelemede 'Daltonlar' grubu üyeleriyle mesajlaşmalarını inceledi. Yaklaşık 15 gün önce Maltepe Marmaray İstasyonu'nda bir adamın çocuklarının yanında darbedilmesiyle ilgili gözaltına alınan ve sosyal medyada 'Metrodaki Mavi Gömlekli' olarak bilinen İbrahim Aktan'a yönelik silahlı saldırı planlandığı ortaya çıktı. Şüpheli Y.B.D.'nin Cihan Dikmen'i görüntüden tanıdığı İbrahim Aktan'a benzettiği için saldırıyı gerçekleştirdiği anlaşıldı. Olayla ilgili soruşturma Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerinin koordinesinde sürdürülüyor.

Diğer Haberler

  1. Bursa'da 'yüksek sesle müzik dinleme' kavgası; 1 ölü
  2. Yaya ölümlerine dikkat çekmek için halıdan 'yaya yolu' yaptı
  3. AK Parti İstanbul Milletvekilleri Anneler Günü için sahadaydı
  4. Manisa'da kaybolan Meryem'den 2 gündür haber alınamıyor
  5. Avcılar'da haber alınamayan 89 yaşındaki kadına kapı kırılarak ulaşıldı
  6. Konya Kapalı Havzası, yıllık yağış miktarını ilk 4 ayda yakaladı
  7. Sahte yatırım tuzağına kandı, 700 bin lira dolandırıldı
  8. Ankara’da usulsüz çalıştırıldığı belirlenen 47 yabancı uyruklu kadına sınır dışı; 29 gözaltı
  9. Ankara merkezli 6 ilde suç örgütü operasyonu: 6 tutuklama
  10. DAK/SAR'dan denizde arama kurtarma tatbikatı

© Copyright 2026

DHA