Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Melek’in kazadan 3 gün önce bağışladığı organları 4 kişiye umut oldu

Yalova'da otomobile arkadan çarpan motosiklette ağır yaralandıktan 5 gün sonra tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen Melek Karakaş’ın (21), kazadan 3 gün önce bağışladığı organları, 4 kişiye umut oldu. Melek’in kalbi, karaciğeri ve böbrekleri Ankara, Bursa ve Çanakkale’de organ sırası bekleyen hastalara nakledilecek.

ABONE OL
Hasan BOZBEY/YALOVA, (DHA)-

Kaza, 12 Nisan’da Yalova-Bursa kara yolu, Kirazlı Sanayi Sitesi kavşağı mevkisinde meydana geldi. Yalova'dan, Bursa yönüne giden Ziya Ö. (20) idaresindeki 77 ACV 937 motosiklet, aynı yöne giden R.A. (58) yönetimindeki 57 HD 830 plakalı otomobile arkadan çarptı.

Çarpışmanın etkisiyle devrilen motosikletin sürücü Ziya Ö. ile arkasındaki Melek Karakaş yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından Yalova Devlet Hastanesi'ne kaldırılırdı. Sürücü Ziya Ö., tedavisinin ardından taburcu oldu. Başından aldığı darbe ile ağır yaralanan Melek Karakaş’ın ise 5 gün sonra beyin ölümü gerçekleşti.

KAZADAN 3 GÜN ÖNCE ORGANLARINI BAĞIŞLAMIŞ

Uludağ Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencisi Melek Karakaş'ın kazadan 3 gün önce hastaneye giderek organ bağışında bulunduğu ortaya çaktı. Bu gelişmenin ardından başka bedenlerde yaşayacak olan Melek’in organlarının doku ve kan grubu belirlenecek hastalara nakli konusunda girişim başlatıldı.

KALBİ, KARACİĞERİ VE BÖBREKLERİ NAKLEDİLECEK

Melek’in Yalova’da gerçekleştirilen operasyonla alınan kalbi Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne, karaciğeri Bursa Şehir Hastanesi’ne, sol böbreği Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne organ nakli için sıra bekleyen hastalara nakledilmek üzere gönderildi.

Olayla ilgili soruşturma sürerken, Melek Karakaş ile motosiklet sürücüsü Ziya Ö.'nün kaza sırasında kasklarının takılı olduğu öğrenildi.

Genç kızın yaşamını yitirmesinin ardından ise kazadan sonra serbest bırakılan motosiklet ve otomobil sürücüsünün, savcılık tarafından yeniden ifadeleri alınmak üzere adliyeye çağrıldığı belirtildi.



ACILI ABLA: BU ÇOCUK CEZASIZ KALMASIN

Yalova’da otomobile arkadan çarpan motosiklette ağır yaralandıktan 5 gün sonra tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen ve kazadan 3 gün önce bağışladığı organları Ankara, Bursa ve Çanakkale’de organ sırası bekleyen 4 hastaya umut olan Melek Karakaş’ın (21) ablası Adile Karakaş (28), motosiklet sürücüsü Ziya Ö.’nün cezasız kalmamasını istedi. Acılı abla Adile Karakaş, “Ziya, kardeşimle 4 gün önce kavga ettiği sırada ‘İnşallah trafik kazasında ölürüz’ demiş. Ziya, sürekli kapımıza geliyordu ve kardeşim ondan kurtulmaya çalışıyordu. O adam kardeşimi duygusal anlamda çok etkiledi. Kardeşim onun motoruna bindi motor zaten 1000 CC. Kask takmışlar ama kardeşimin kafası küçücük, babasının kaskını taktığı için tabi ki büyük gelmiş. Ziya tutuksuz yargılanıyor. Karşı tarafın ailesi bize daire vermek istedi. Biz kimseden bir şey istemiyoruz. Bu çocuk cezasız kalmasın” dedi.

Yalova Valisi Hülya Kaya ise Melek’in topluma çok örnek bir davranış sergilediğini belirterek “Çok güzel evlat yetiştirmişsiniz. Melek 4 kişiye can verdi” dedi.


Diğer Haberler

  1. Antalya'ya şehit ateşi düştü
  2. Hatay'a şehit ateşi düştü
  3. Bakan Yerlikaya: Zırhlı aracın şarampole devrilmesi sonucunda 2 asker şehit oldu
  4. MSB: Kurtaran-2024 Tatbikatı tamamlandı
  5. DMM: İşgalci İsrail'in dünya kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialarına itibar etmeyiniz
  6. Çin: Türkiye'yi her zaman Çin'in en önemli ortaklarından biri olarak görüyoruz
  7. Eşiyle ilgili dedikodu yaptığını iddia ettiği kuaför ve müşterisini tüfekle vurdu: 2 ölü
  8. Yasadışı bahis soruşturmasında Tuzlaspor'da oynayan 5 futbolcu ifadeye çağrıldı
  9. 1 Mayıs'ta Ankara'da bazı yollar araç trafiğine kapatılacak
  10. Bakan Yerlikaya: 23 ilde düzenlenen 'Sibergöz-36' operasyonlarında 109 gözaltı

© Copyright 2024

DHA