Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Okul müdürünün otizmli öğrenciyi itip, merdivenden düşürdüğü iddiasına soruşturma

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde otizmli öğrenci B.U.U. (13) okul müdürü B. G.'nin müdahalesi sonucu merdivenden düşüp yaralandı. Güvenlik kamerasına yansıyan olaya ilişkin soruşturma başlatılırken, Turgutlu Kaymakamlığı ise B.G.'nin ön idari tedbir olarak görevinden ayrılmasının sağlandığını açıkladı.

ABONE OL
Doğan ÇİZMECİ/TURGUTLU (Manisa), (DHA)

Olay, 5 Kasım günü Refik Pınar Ortaokulu'nda meydana geldi. 8’inci sınıfta eğitim gören otizmli kaynaştırma öğrencisi B.U.U., okul müdürü B.G.'nin müdahalesi sonucu merdivenden düştü. B.U.U yaralanırken, yaşananlar okulun güvenlik kamerasına yansıdı. Eve gidip, durumu ailesine anlatan B.U.U., hastaneye götürüldü. Aile, çocuklarının tedavisinin ardından güvenlik kamerası görüntüleriyle birlikte jandarmaya giderek, okul müdürü B.G.'den şikayetçi oldu. Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı.

KAYMAKAMLIK AÇIKLAMA YAPTI

Olaya ilişkin Turgutlu Kaymakamlığı açıklama yaptı. Aynı gün soruşturma başlatıldığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Turgutlu ilçemizde bulunan bir okulumuzda okul müdürünün öğrenciye yapmış olduğu fiili müdahaleye ilişkin aynı gün soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca ön idari tedbir olarak okul müdürünün görevinden ayrılması sağlanmıştır. Kamuoyuna saygıyla arz ederiz. "

‘OKUL MÜDÜRÜNÜ TELEFONLA ARADIM ANCAK, AÇMADI’

B.U.U.’nun annesi Derya Yavuz, olay günü yaşananları anlattı. Yavuz, “Oğlum üst kata çıkıp, sınıfın kapısını açtıktan sonra matematik öğretmeni olan Yunus hoca dışarıya çıkıyor ve bazı çocukların sınıfta olmadığını söylüyor. Oğluma ‘Git aşağıdaki çocukları çağır’ demiş. Oğlum da merdivenlerden aşağıya inerken okul müdürü ile karşılaşıyor. Aralarında hiçbir konuşma olmadan okul müdürü oğlumu tuttuğu gibi merdivenlerden aşağıya fırlatmış. Daha sonra hiçbir ilk yardımda bulunmuyor. Çocuğumun kafası demirlere sıkışıyor. Her yeri merdivenlere çarpmış. Oğlum o şekilde eve geldi. Üstü başı toz içindeydi. Ne olduğunu sordum. Olayı anlattı. Müdürü telefonla aradım ancak, açmadı. Ardından müdür yardımcısını aradım. Olaydan haberi olmadığını söyledi” dedi.

Görüntüleri kayıt altına aldıktan sonra jandarmaya gidip şikayetçi olduklarını anlatan Yavuz, "Psikolojimiz alt üst oldu. Çocuğum okula gitmek istemiyor. Şikayetçiyim” dedi.

Diğer Haberler

  1. Malatya'da otomobiller çarpıştı: 3 yaralı
  2. Şişli'de tepki çeken heykeli yapan ve sergileyenler gözaltına alındı
  3. Orman Genel Müdürü Karacabey: Yanan orman alanlarını başka amaçla kullanmak mümkün değil
  4. 2 kardeşi yaralayan pitbullun sahibi: Köpeğim koruma içgüdüsüyle saldırdı
  5. İstanbul'da suç örgütlerine operasyon: 7 gözaltı
  6. Kuzeninin kullandığı TIR'ın altında kalan Muhammed, öldü
  7. Komşularının evini yakan sanığa 4 yıl 2 ay hapis cezası
  8. Nusaybin’de 6'ncı kattan düşen çocuk, ağır yaralandı
  9. Kuşadası'nda sağanak yaşamı olumsuz etkiledi
  10. Adliye önündeki cinayette baba ve avukat oğlu hakkında verilen karar bozulmuştu; reddihakim talebi

© Copyright 2025

DHA