Ordu'da taş ocağında göçük meydana geldi; 1 işçinin cansız bedenine ulaşıldı
Ordu'nun Fatsa ilçesinde bir taş ocağı şantiyesinde göçük meydana geldi. Yamaçtan kopan toprak yığını ve kaya parçaları nedeniyle enkaz altında kaldığı belirtilen 2 işçi için ekipler kurtarma çalışması başlattı. Toprak altında kalan 2 işçiden iş makinesi operatörü Burak Kilci’nin (24) cansız bedenine ulaşıldı. Kamyon şoförü Ahmet Şahin’in (75) kurtarılması için çalışmaları sürdürülüyor.
Olay, 17.00 sıralarında Ordu-Çatalpınar yolu üzerinde bulunan bir taş ocağın şantiyesinde meydana geldi.
Ocakta çalışma sırasında yamaçtan kapan toprak yığınları ile kaya parçaları, iş makinesi ve kamyonun üzerine düştü.
İlk belirlemelere göre 2 işçi göçük altında kaldı. İhbar üzerine olay yerine AFAD, itfaiye, jandarma, sağlık ekipleri ve çevredeki iş makineleri sevk edildi.
Ordu Valisi Muammer Erol da olay yerine giderek yetkililerden bilgi aldı, çalışmaları yerinde takip etti.
Ekiplerin göçük altında kalan 2 kişiye ulaşmak için başlattığı arama kurtarma çalışmaları sürdürülüyor.
VALİ EROL: GÖÇÜK ALTINDA 2 KİŞİ VAR
Ordu’nun Fatsa ilçesinde taş ocağında meydana gelen göçük sonrası olay yerine giden Ordu Valisi Muammer Erol, kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir kamyon sürücüsü ile iş makinesi operatörünün göçük altında kaldığını söyleyen Vali Erol, “Burası Fatsa ilçe merkezine 7 kilometre mesafede Sefa köyü mıntıkasında aktif bir taş ocağı. Bu taş ocağında saat 16.30 sırasında üst taraflardan bir kütle hareket ediyor. Şu anda kütlenin altında bir kamyon ve bir iş makinesi, sürücüsü ve operatörüyle birlikte altındalar. Ekiplerimiz burada. Şu anda burayı bilen arkadaşlarımız ‘burasıdır’ diye tarif ettiği noktada gördüğünüz gibi çalışan iş makinelerimiz var. Aynı şekilde çalışmalara destek veren 20’ye yakın ekip var. Göçük altında toplam 2 kişi var. Burada AFAD, UMKE, sağlık ekipleri, jandarma ekipleri var. İş makinesi olarak da 8'e yakın iş makinesiyle müdahaleler devam ediyor” dedi.
GÖÇÜK ALTINDAKİ İŞ MAKİNESİNE ULAŞILDI
Ordu’nun Fatsa ilçesindeki taş ocağında meydana gelen göçükte 1 kamyon ve 1 iş makinesi sürücüleriyle birlikte toprak altında kaldı. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bölgede, iş makinesine ulaşıldı. İlk belirlemelere göre iş makinesinin içinin boş olduğu belirtildi. Bölgede iş makinelerinin müdahalesi ile arama çalışmaları devam ediyor.
KAMYON ŞOFÖRÜ ŞAHİN'İ ARAMA ÇALIŞMALARINA YARIN DEVAM EDİLECEK
Ordu'nun Fatsa ilçesinde taş ocağında göçük altında kalan kamyon şoförü Ahmet Şahin'i arama çalışmaları olay yerinin karanlık ve riskli olması nedeniyle Ordu Valisi Muammer Erol'un talimatıyla durduruldu. Şahin'i arama çalışmalarına yarın sabah saatlerinde tekrar başlanacağı bildirildi.
İŞ MAKİNESİ OPERATÖRÜNÜN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Ordu'nun Fatsa ilçe merkezine 7 kilometre uzaklıktaki bir taş ocağında meydana gelen göçükte toprak altında kalan 2 işçiden iş makinesi operatörü Burak Kilci’nin (24) cansız bedenine ulaşıldı. Kamyon şoförü Ahmet Şahin’in (75) kurtarılması için çalışmaları sürdürülüyor.