Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Sıla’nın öldüğü kazada yeniden yargılanan sürücünün hapis cezası 5 yıla çıktı

Muğla'da yaya geçidinde Sıla Akgül'e (15) otomobiliyle çarparak ölümüne neden olduğu suçlamasıyla indirimli 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan Tolga Yağcı (29), kararın istinaf mahkemesi tarafından bozulmasının ardından yeniden yargılandığı davada bu kez 5 yıl hapis cezası aldı. Yağcı'nın daha önce 6 ay olan ehliyetine el konulma süresi ise 1 yıla çıkartıldı.

ABONE OL
Fırat AKAY/BODRUM (Muğla), (DHA)-

Kaza, 14 Aralık 2022'de saat 08.00 sıralarında Muğla-Aydın kara yolu Salihpaşalar mevkisinde meydana geldi. Yatağan'dan Menteşe yönüne giden Tolga Yağcı'nın kullandığı 48 YP 233 plakalı otomobil, yaya geçidinde yolun karşısına geçmeye çalışan Sıla Akgül'e çarptı. Zübeyde Hanım Teknik ve Anadolu Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi Sıla Akgül, ambulansla kaldırıldığı Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Gözaltına alınan otomobil sürücüsü Yağcı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Sıla'nın cenazesi ise Menteşe ilçesi Akgedik Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İLK DURUŞMADA TAHLİYE EDİLDİ

Soruşturmanın ardından Tolga Yağcı hakkında 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Yağcı, Muğla 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde 17 Ocak 2023'te görülen davanın ilk duruşmasında, 33 gün kaldığı cezaevinden adli kontrol şartı ile tahliye edildi. Davanın 19 Ekim 2023'te görülen 4'üncü duruşmasında mütalaasını veren savcı, sanık Yağcı'nın, Adli Tıp Trafik İhtisas Dairesi'nin raporuna göre, otomobil ile kavşak yaklaşımındaki seyrini kendisine hitaplı levhalar dikkate alacak şekilde sürdürmediği, aydınlatma bulunmayan mahalde zeminin de ıslak olmasını gözeterek far ışığı altındaki görüş alanını dair yeterli kontrolleri yapmadığını belirtti. Yağcı'nın ilk geçiş hakkını yaya geçidinden geçiş yapmakta olan Sıla Akgül'e vermeyip, kontrolsüzce gerçekleştirdiği seyri sırasında çarptığını kaydetti. Savcı, olayda dikkat ve özen yükümlülüklerine aykırı davranışı nedeniyle otomobil sürücüsü Yağcı'nın 'asli kusurlu' olduğu, ölen Akgül'ün ise kusurunun bulunmadığını belirtti. Mütalaada, sanık Yağcı'nın 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

4 YIL HAPİS CEZASI İNDİRİLDİ

Hakim, mütalaaya ilişkin beyanların alınmasının ardından kararını açıklayıp, sanık Tolga Yağcı'ya 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 4 yıl hapis cezası verdi. Hakim, ardından pişman olması ve cezanın üzerindeki olası etkilerini dikkati alarak, cezasını 3 yıl 4 aya indirdi. Hakim, sanığın ekonomik durumunu da göz önünde bulundurup, verilen hapis cezasını 24 ay taksitle ödenmek üzere 24 bin 300 lira para cezasına çevirerek, sürücü belgesine 6 ay süreyle el konulmasını hükmetti.

SAVCILIK, DOSYAYI İSTİNAF MAHKEMESİNE TAŞIDI

Bunun üzerine Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, temel cezanın azlığı ve hapis cezasının paraya çevrilmesinde usul ve yasaya aykırılık bulunduğu gerekçesiyle mahkemenin kararını istinaf mahkemesine taşıdı. Dosyayı görüşen İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 19. Ceza Dairesi, Yağcı'ya verilen cezayı az bularak yeniden yargılanmasına karar verdi.

CEZASI ARTTIRILDI

Kararın bozulmasının ardından bugün Muğla 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesinde yeni duruşma görüldü. Duruşmada mahkeme heyeti sanık Yağcı'ya önce üst sınırdan 6 yıl hapis cezası verdi. Ardından cezanın sanık üzerindeki etkilerini dikkate alıp, bu cezasında 6'da 1 oranında indirim yaparak 5 yıla düşürdü. Ayrıca sanık Yağcı'nın daha önce verilen 6 ay ehliyetine al koyma cezası da 1 yıla çıkarılıp, hakkında uygulanan yurt dışı çıkış yasağının infaz süresinin başlamasına kadar devamına da karar verildi.

Diğer Haberler

  1. Bakan Uraloğlu: Geleceğimizi kitapların, bilimin ışığında inşa etmeliyiz
  2. Bahçede su dolu çukura düşen çocuk kurtarıldı; yoğun bakımda
  3. Su deposu kazısında Bizans dönemine ait mezarın bulunduğu bölge, sit alanı oldu
  4. Süt kazanına düşen 2 yaşındaki çocuk, ambulans helikopterle sevk edildi
  5. Silivri’de tefecilik operasyonu: 5 gözaltı
  6. 100 milyon lira değerindeki bakım cihazlarını yasadışı yollarla ülkeye sokan 2 şüpheli yakalandı
  7. Müstehcen fotoğraf gönderip, kız çocuklarına ait olduğu tehdidiyle 609 bin TL dolandırdılar
  8. İlayda'nın katiline ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıla kadar hapis istemi
  9. Esenyurt'ta kamyonetin çarpıp kaçtığı motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
  10. Seyhan Nehri’nde kaybolan Yasin’in cansız bedenine ulaşıldı

© Copyright 2024

DHA