Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

'Tehdit' ve 'dolandırıcılık' şüphelileriyle tekerlekli sandalye şartıyla uzlaştılar

Eskişehir'de dolandırılıp tehdit edildiklerini öne sürerek şikayetçi olan kişiler, uzlaştırma bürosunda 2 şüphelinin ihtiyaç sahibi 2 kişiye tekerlekli sandalye alması şartıyla uzlaştı. Alınan tekerlekli sandalyeler Türkiye Sakatlar Derneği Eskişehir Şubesi'nde ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

ABONE OL
ESKİŞEHİR, (DHA)-

'Tehdit' ve 'basit dolandırıcılık' suçlamasıyla haklarında soruşturma başlatılan 2 şüpheli, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu'nda mağdurlarla bir araya geldi. Uzlaştırıcı Muharrem Akaydın'ın girişimleri ile mağdurlar, engellilere tekerlekli sandalye almaları şartıyla uzlaşma sağlayacaklarını belirtti. 2 şüpheli uzlaşma şartını kabul edip, 1'i akülü 2 tekerlekli sandalye aldı. Tekerlekli sandalyeler, Türkiye Sakatlar Derneği Eskişehir Şubesi'nde ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. 2 şüpheli hakkında da dava açılmadı.

'BU FARKINDALIĞI GÜÇLENDİRMEYİ HEDEFLİYORUZ'

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, toplumdaki sosyal sorumluluk bilincinin artırılması amacıyla Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu olarak çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, "Uzlaştırma Büromuz aracılığıyla başlattığımız çalışmalarımız netice vermeye başladı. Büromuzda müştekilerimizin de katkısıyla sağlanan uzlaşmalar kapsamında engelli kardeşlerimize sandalye temin edilmiş oldu. Önümüzdeki süreçte gerçekleştireceğimiz uygulamalarla başlatılan bu farkındalığı güçlendirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Tekerlekli sandalyelerini teslim alan engelli bireyler de çok mutlu olduklarını belirtip, bu tür uzlaşmaların sosyal sorumluluk kapsamında sürmesi diledi.

Diğer Haberler

  1. Fatih'te dengesini kaybederek raylara düşen bir kişi tramvayın altında kalarak hayatını kaybetti
  2. Ankara'da kapkaç olayının şüphelisi, 217 kamera görüntüsü incelenerek yakalandı
  3. Bal paketleme tesisinde yangın
  4. Dışişleri Bakanlığı’ndan TRT kameramanına geçmiş olsun mesajı
  5. THY, Şili'ye sefer başlatıyor
  6. Yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu
  7. Interpol'un kırmızı bültenle aradığı 'Baron' lakaplı zehir taciri Bodrum’da yakalandı
  8. Berberler Odası Başkanı Akyüz: Bakanlık zorla kapatıyor gibi algı yaratılmaya çalışıldı
  9. İzmir'de orman yangını kontrol altında
  10. Tekirdağ'da fabrikaya sıçrayan anız yangını kontrol altında

© Copyright 2024

DHA