Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Avcılar'da Belediyesi'nde başkanvekilliğine Yüksel Can seçildi

İBB’ye yönelik yürütülen soruşturmalarda gözaltına alınan ve tutuklanan Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara’nın yerine başkanvekili seçimi Avcılar Belediyesi'nde yapıldı. CHP’li meclis üyesi Yüksel Can üçüncü tur seçimde aldığı 24 oyla başkanvekili seçildi.

ABONE OL
İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)

Avcılar Belediyesi’ndeki olağanüstü toplantıda CHP Avukat Yüksel Can’ı Cumhur İttifakı Mahmut Löpbaş’ı aday gösterdi. İlk turda Can 24, Löpbaş 13 oy aldı. 3’te 2’lik çoğunluk sağlanamayınca ikinci tur seçime geçildi. İkinci turda Yüksel Can ile Mahmut Löptaş aynı sayıda oy aldı. Bunun üzerine salt çoğunluk aranan üçüncü tur seçime geçildi.

ÜÇÜNCÜ TURDA BELİRLENDİ

Yapılan üçüncü turda 24 oy alan ve salt çoğunluğu elde eden CHP'li meclis üyesi Yüksel Can, Avcılar Belediye Başkanvekili oldu. Mahmut Löptaş ise 12 oyda kaldı. Başkanvekili Can teşekkür konuşması da yaptı. Can, Utku Caner Çaykara’nın prensiplerine bağlı kalacağını belirterek "Bugün gerçekleştirilen meclis toplantısıyla belediye başkanvekilliği görevini üstlenmiş bulunuyorum. Öncelikle bana bu görevi layık gören Belediye Başkanımız Utku Caner Çaykara’ya ve seçimde oy kullanan tüm meclis üyesi arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. 14 aylık görev süresince örnek bir liderlik yürüten halkın derdini kendisine dert edinen her talebi dinleyip çözüm üretmeye çalışan gecesini gündüzüne katan bir belediye başkanından devraldığım bu görev şu andan itibaren benim namusum ve şerefimdir. Onun prensiplerine bağlı kalarak aynı özveri ve enerji ile şeffaf ve sosyal belediyecilik anlayışıyla bu görevi emaneten devralıyorum. Halka hizmetin hakka hizmet olduğu bilinciyle vicdanımız ve şeffaflığımızla görevimizi yine aynı şekilde devam ettireceğiz. Bu süreci tek başıma değil tüm meclis üyesi ver çalışma arkadaşlarımla ortak bir bilinçle yürüteceğimden kimsenin şüphesi olmasın. O görevinin başına dönünceye kadar omuzlarımdaki sorumluluğun farkındayım. Kısa görev süresinde parti ayrımı gözetmeksizin birçok Avcılarlının sevgisini kazanan Utku Caner Çaykara'yı temsil ettiğimin bilinciyle görevimi en iyi şekilde yerine getireceğimin sözünü veriyor hepinize çok teşekkür ediyorum " dedi.

Diğer Haberler

  1. AK Parti Genel Sekreteri İnan: İzmir’de, basit bir yağmurda bile şehri yönetemeyen bir yerel yönetimler acziyeti ile karşı karşıyayız
  2. Emine Erdoğan, Ürdün Kraliçesi Rania ile bir araya geldi
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan: İki ülke dostluğunu kuvvetlendirecek önemli kararlar aldık
  4. AK Parti Ege Bölge Strateji Toplantısı Marmaris’te Başladı
  5. Adalet Bakanı Tunç’tan Atlas Çağlayan’ın ailesine ziyaret
  6. Cevdet Yılmaz: Demokrasi diyorsak hepimizin şiddeti, terörü bir kenara koyması lazım
  7. Anahtar Parti Kadın Kollarından ‘100 bin kadın üye’ hedefi
  8. Bakan Güler Ürdün Kralı 2'nci Abdullah'ı askeri törenle karşıladı
  9. Ömer Bolat: Amacımız, Türkiye'nin Çin pazarında daha fazla görünür olması
  10. Cumhurbaşkanı Erdoğan Ürdün Kralı 2'nci Abdullah ile bir araya geldi

© Copyright 2026

DHA