Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Dışişleri: İsrail'in kara harekatı, soykırım planlarının yeni bir aşamasıdır

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'de başlattığı kara harekatına ilişkin, "İsrail'in, Gazze şehrinde kara harekatı başlatması Netanyahu hükümetinin soykırım planlarının yeni bir aşamasıdır. Gazze'de ateşkesin sağlanması için başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi olmak üzere uluslararası toplumun sorumluluklarını yerine getirmesi elzemdir" açıklaması yaptı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail'in, Gazze şehrinde kara harekatı başlatması, Netanyahu hükümetinin soykırım planlarının yeni bir aşamasıdır. İsrail'in saldırıları sonucunda Gazzelilerin sığınabildiği ender yerlerden olan ve bir milyondan fazla Filistinlinin bulunduğu Gazze şehrine yönelik kara harekatı, devam eden katliamları daha da artıracak, yüz binlerce Filistinlinin yeniden yer değiştirmesine yol açacak ve Filistinlilerin acılarını daha da derinleştirecektir" denildi.

'İSRAİL'İN ATEŞKES İSTEMEDİĞİNİ ORTAYA KOYMUŞTUR'

Açıklamanın devamında, "Uluslararası toplumun rehine-tutuklu takasını ve insani yardımların kesintisiz erişimini de sağlayacak bir ateşkes anlaşması için gayretlerini sürdürdüğü bir dönemde başlatılan kara harekatı, İsrail’in ateşkes istemediğini bir kere daha ortaya koymuştur. Gazze'de ateşkesin sağlanması için başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi olmak üzere uluslararası toplumun sorumluluklarını yerine getirmesi elzemdir. Bu amaç doğrultusunda, uluslararası hukuka saygılı ülkelerle iş birliğimizi sürdüreceğiz" ifadelerine yer verildi.

Diğer Haberler

  1. Dışişleri Sözcüsü Keçeli'den Mladiç için askeri tören düzenlenmesine tepki
  2. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'ye dost olan kazanacak, husumet besleyen ise kaybedecektir
  3. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı
  4. CHP'li Türeli: OVP ile sorunların çözülmesi mümkün görünmüyor
  5. CHP'li Gülsever: Çocuklarımıza eğitimde fırsat eşitliği istiyoruz
  6. Bakan Kacır: KOBİ'lere 75 milyon TL'ye kadar kredi imkanı sağlayacağız
  7. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan A Milli Kadın Voleybol Takımı'na tebrik mesajı
  8. Bakan Gürlek: Reformlarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz
  9. Bakan Memişoğlu: Milletimiz için durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz
  10. DEM Parti'de Hatimoğulları ve Bakırhan yeniden seçildi

© Copyright 2026

DHA