Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Dışişleri: İsrail'in kara harekatı, soykırım planlarının yeni bir aşamasıdır

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'de başlattığı kara harekatına ilişkin, "İsrail'in, Gazze şehrinde kara harekatı başlatması Netanyahu hükümetinin soykırım planlarının yeni bir aşamasıdır. Gazze'de ateşkesin sağlanması için başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi olmak üzere uluslararası toplumun sorumluluklarını yerine getirmesi elzemdir" açıklaması yaptı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail'in, Gazze şehrinde kara harekatı başlatması, Netanyahu hükümetinin soykırım planlarının yeni bir aşamasıdır. İsrail'in saldırıları sonucunda Gazzelilerin sığınabildiği ender yerlerden olan ve bir milyondan fazla Filistinlinin bulunduğu Gazze şehrine yönelik kara harekatı, devam eden katliamları daha da artıracak, yüz binlerce Filistinlinin yeniden yer değiştirmesine yol açacak ve Filistinlilerin acılarını daha da derinleştirecektir" denildi.

'İSRAİL'İN ATEŞKES İSTEMEDİĞİNİ ORTAYA KOYMUŞTUR'

Açıklamanın devamında, "Uluslararası toplumun rehine-tutuklu takasını ve insani yardımların kesintisiz erişimini de sağlayacak bir ateşkes anlaşması için gayretlerini sürdürdüğü bir dönemde başlatılan kara harekatı, İsrail’in ateşkes istemediğini bir kere daha ortaya koymuştur. Gazze'de ateşkesin sağlanması için başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi olmak üzere uluslararası toplumun sorumluluklarını yerine getirmesi elzemdir. Bu amaç doğrultusunda, uluslararası hukuka saygılı ülkelerle iş birliğimizi sürdüreceğiz" ifadelerine yer verildi.

Diğer Haberler

  1. Bakan Fidan: Türkiye etrafındaki ateş çemberine rağmen huzurunu, güvenliğini ve istikrarını korumaktadır
  2. MHP, 'Üç Hilalin Aydınlığında Altaylardan Tuna'ya Türk Kadınları' etkinliği düzenledi
  3. Özel: Türkiye Filistin’in yanında durmalıdır
  4. MHP’li Özdemir: İran’ın toprak bütünlüğünün mutlaka korunması gerektiğinin altını çiziyoruz
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barzani ile telefonda görüştü
  6. AK Parti’li Yalçın: Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Türkiye’nin dış politikasını inşa ettik
  7. İçişleri Bakanı Çiftçi: Terör ihtimali ortadan kalktıkça bölgenin enerjisi kalkınmaya yönelecek
  8. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çatışmaların acısını en çok kadınlar çekiyor
  9. Bakan Fidan, Türk Devletleri Teşkilatı Gayriresmi Toplantısı kapsamında mevkidaşlarıyla bir araya geldi
  10. DMM'den 'Azerbaycan' açıklaması

© Copyright 2026

DHA