Bakan Uraloğlu, 'Türk Devletleri İş Birliği Günü Resepsiyonu'nda konuştuİSTANBUL'da düzenlenen 'Türk Devletleri İş Birliği Günü Resepsiyonu'nda konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Türk Dünyası 2040 Vizyonu doğrultusunda her geçen yıl çok taraflı iş birliğimizin kapsamını geliştiriyoruz. Önümüzdeki dönemde bu vizyonu, halklarımızın hayatına doğrudan yansıyan somut kazanımlara dönüştürmek için var gücümüzle çalışacağız. 29-30 Ekim 2026 tarihlerinde 'Türk Yüzyılı: Dilde, Fikirde, İşte Birlik' temasıyla Türk Devletleri Teşkilatı’nın 13'üncü Zirvesine Ankara’da ev sahipliği yapacağız. Cumhuriyetimizin 103'üncü kuruluş yıldönümünü kutlayacağımız bu önemli günde kardeş ülkelerimizin liderlerini başkentimizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyacağız" dedi.
Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Türk Devletleri İşbirliği Günü' mesajıDışişleri Bakanlığı, Türk Devletleri Teşkilatı'nın (TDT) kurucu belgesi Nahçıvan Anlaşması'nın imzalanmasının 17'nci yıl dönümünde, '3 Ekim Türk Devletleri İşbirliği Günü'nü yayımladığı mesajla kutladı.
Taha Akgül: Türk Devletleri Güreş Birliği'ni kurmak istiyoruzTürkiye Güreş Federasyonu (TGF) Başkanı Taha Akgül, “Türk Devletleri Güreş Birliği'ni kurmak istiyoruz. Amacımız bu birliği kurarak Türk devletlerinin güreşini hep beraber büyütmek” dedi.
Türk Devletleri Teşkilatı Kayak Merkezleri Birliği Uludağ’da buluştuTürk Devletleri Teşkilatı bünyesinde yer alan Kayak Merkezleri Birliği'nin temsilcileri, Uludağ’da bulunan özel bir otelde yapılan toplantıda bir araya gelerek; kış turizminin güçlendirilmesi adına toplantı gerçekleştirdi.