Geri Dön
Dünya TBMM Başkanı Kurtulmuş, Cezayirli mevkidaşı Boughali ile görüştü

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Cezayirli mevkidaşı Boughali ile görüştü

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cezayir Ulusal Halk Meclisi Başkanı İbrahim Boughali ile görüştü.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Cezayirli mevkidaşı Boughali ile görüştü

Cezayir’in bağımsızlık savaşının başlangıcının 70’inci yıl dönümünü kutlayan Kurtulmuş, Cezayir’in, kurtuluş mücadelesi üzerinden Afrika’nın uyanışına çok büyük katkıda bulunabileceğini söyledi. Türkiye-Cezayir ilişkilerinin olumlu gelişmesinden memnuniyet duyduklarını ifade eden Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun’un yürüttüğü dostluk ilişkilerinin çalışmalara yansıdığını kaydetti.

 

“TİCARİ İLİŞKİLERİMİZ 6 MİLYAR DOLAR SEVİYESİNE ULAŞTI”

Mevcut ikili ticari ilişkilerin 6 milyar dolar seviyesinde bulunduğunu ve bunun çok daha yukarılara çıkmasının mümkün olduğunu belirten Kurtulmuş, ticaret, kültür, eğitim, savunma sanayii, yüksek teknoloji alanında iki ülkenin iş birliği yapmasında büyük bir potansiyelin varlığına dikkati çekti.

 

Uluslararası Adalet Divanı’nda İsrail aleyhine alınan arar kararın ardından Filistin için yeni bir dönemin başladığını belirten Kurtulmuş, Cezayir ve Türkiye’yi birbirine yakınlaştıran, bundan sonra çok daha güçlü iş birliği yapmalarını zorunlu kılan alanlardan birisinin de Filistin meselesi olduğunu vurguladı. Kurtulmuş, İslam ülkelerinin ortak hareket ederek, bu dönemde tam manasıyla bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasının temin edebileceğini söyledi.

 

“İSRAİL, ULUSLARARASI ANLAMDA YALNIZLAŞTIRILMALIDIR”

TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsrail yönetimin uluslararası alanda yalnızlaştırılması, akıl ve vicdan sahibi bütün insanların bir araya getirilerek insanlık cephesinin kurulması ve İslam ülkeleri arasındaki ihtilafların giderilerek ortak karar alma becerisinin kazandırılmasının Filistin davası temelinde atılacak adımlar olduğunu da kaydetti.