Geri Dön
Eğitim BSH Türkiye, Cumhuriyetin 100’üncü yılını çocuklarla kutladı

BSH Türkiye, Cumhuriyetin 100’üncü yılını çocuklarla kutladı

BSH Ev Aletleri Türkiye, Cumhuriyetin 100’üncü yılını çocuklarla birlikte ekim ayı boyunca merkez ofisinde ve üretim merkezi yerleşkesinde “Bilim Ordusu” temasıyla düzenlediği etkinliklerle kutladı.

BSH Türkiye, Cumhuriyetin 100’üncü yılını çocuklarla kutladı

Çocuklara yönelik teknoloji temalı atölyelerin önemli bir yer tuttuğu 100’üncü yıl kutlamaları kapsamında, Kodluyoruz Derneği iş birliği ile "Geleceği Kodlayanlar" programına dahil olan 100 çocuğa yapay zekâ atölyesi verildi. Atölye sırasında çocuklar, BSH Türkiye’nin Çerkezköy yerleşkesinde bulunan Makers Lab’da (Kodlama Laboratuvarı) iki günlük atölyelerde kodlama, robotik, yapay zekanın doğru kullanımı ve yapay zekâ ile sanat alanlarında çalıştı. Öğrencilerin yapay zekâ kullanarak tasarladığı ‘Cumhuriyetin İkinci Yüzyılında Bilim’ temalı eserleri, BSH bünyesinde sergilendi. BSH Türkiye’nin 2017 yılından bu yana yürüttüğü Geleceği Kodlayanlar programı, yüz yüze ve online eğitimlerle bugüne kadar 5 binden fazla çocuğu yeni nesil teknolojilerin temeliyle tanıştırdı. 

Çocuklara yönelik sürdürülebilirlik ve teknoloji temalı atölyelerinin önemli bir yer tuttuğu 100’üncü yıl kutlamaları kapsamında BSH Türkiye çalışanları, ayrıca Karbonsuz Gelecek platformu iş birliği ile ilköğretim öğrencileriyle sürdürülebilirlik atölyeleri düzenledi. 

“GELECEĞİN 'BİLİM ORDUSU'NU YETİŞTİRMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ” 

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan BSH Gelişen Pazarlar Bölgesi CEO’su Gökhan Sığın, “Bizler, Cumhuriyetin 100’üncü yıl dönümünde, bilim ve teknolojinin ışığında, geleceğin 'Bilim Ordusu'nu yetiştirmenin gururunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin değerlerine ve vizyonuna bağlılıkla, bu özel yılı çocuklarımızla birlikte coşkuyla kutladık. Geleceği Kodlayanlar programımızla, çocuklara teknolojiyle tanışma fırsatı sunarken, sürdürülebilirlik ve teknoloji temalı atölyelerimizle geleceğe olan bağlılığımızı vurguladık. Bu coşku ve heyecanla çocuklara 21’inci yüzyıl becerilerini ve teknoloji okuryazarlığını kazandıracak ‘Geleceği Kodlayanlar’ programı kapsamında yüz yüze ve online kardeş okul sayımızı 100’e çıkardık. Cumhuriyetin hizmetindeki dev bilim ordumuzu her geçen gün güçlendirmeye, gelecek yüzyılların bilim neferlerini yetiştirmeye kararlıyız” diye konuştu. 

“GENERATİON BSH PROGRAMIMIZ KAPSAMINDA BİN 500 ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERİLDİ” 

Sığın, şöyle devam etti: 

“BSH Türkiye olarak, bugüne kadar çocuklar ve gençlere sunduğumuz eğitim olanaklarının yanı sıra staj ve istihdam fırsatlarıyla da gelecek yüzyılların “Bilim Ordusu”na katkıda bulunuyoruz. Teknik Okullarla Stratejik İş Birliği (TOSİ) projesiyle Türkiye’nin farklı noktalarından genç yeteneklerin teknik becerileri geliştiriyor ve beyaz eşya sektöründe istihdam fırsatı sağlıyoruz. 2021’den beri 15 bin öğrenciye ulaşan We Power programımız, mühendislik ve satış alanında kadın istihdamına destek oluyor. 12 yıldır sürdürülen Generation BSH programımız kapsamında ise bin 500 öğrenciye eğitim verildi ve kariyerlerine bir adım önde başlamaları sağlandı.” 

“TÜRKİYE’DE BİLİM VE TEKNOLOJİNİN GELİŞİMİNE KATKI SUNUYORUZ” 

BSH Türkiye olarak, Cumhuriyeti bilimin gücüyle geleceğe taşımak için gayret sarf ettiklerini söyleyen Sığın, “Çalışanlarımız ve yatırımlarımızla kurulduğumuz günden itibaren Türkiye’de bilim ve teknolojinin gelişimine kesintisiz katkı sunuyoruz. Şirketimiz, global cirosunun yüzde 5,3’ünü Ar-Ge’ye ayırıyor. Şirketimizin dünyadaki en önemli üç Ar-Ge merkezinden biri olan Çerkezköy’deki tesislerde her yıl 45’in üzerinde patentli ürün geliştiriliyor. Türkiye’nin ilk resmi sertifikasına sahip olan ve bu yıl 15’inci yılını kutlayan Çerkezköy’deki Ar-Ge Merkezi’mizde 440 mühendis görev yapıyor. Ar-Ge ekibimizin yüzde 25’i kadın mühendislerden oluşuyor” dedi.