Geri Dön
Eğitim Esenyurtlu öğrencilerden okul sporlarında büyük başarı

Esenyurtlu öğrencilerden okul sporlarında büyük başarı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı’nda Türkiye geneli ve Esenyurt'ta yapılan okul sporları yarışmalarında dereceye giren bin 620 öğrenciye ödül verildi. Ödül alanlar arasında Uluslararası Kickboks Türkiye Açık Dünya Kupası Genç Erkek 91 kilogram Full Contack kategorisi şampiyonu da yer aldı.

Esenyurtlu öğrencilerden okul sporlarında büyük başarı

Nüfus bakımından Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri olan Esenyurt, öğrencilerinin başarılarıyla gururlandı. Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, Esenyurt ve Türkiye genelinde yapılan ‘Okul Sporları’ yarışmalarına katılan ve dereceye giren çocuklara Borusan Asım Kocabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’de düzenlenen törenle ödülleri verildi. Ödül törenine Esenyurt Kaymakamı Dr. Vural Karagül, Esenyurt İlçe Sağlık Müdürü Dr. Oktay Dokuz, Esenyurt Gençlik ve Spor Müdürü Halil Hacı, Esenyurt İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Derviş Çelik, Okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve dereceye giren çocuklar katıldı. 

BİN 620 ÖĞRENCİ DERECEYE GİRDİ

Türkiye geneli ve Esenyurt'ta yapılan ‘Okul Sporları’ yarışlarında dereceye giren bin 620 öğrenciye çeşitli ödüller verildi. Esenyurt’ta bulunan Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 104 ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan öğrencilerin katıldığı etkinliklerde, 1 öğrenci dünya birinci, 3 öğrenci Türkiye birincisi, 4 öğrenci Türkiye ikincisi, 2 öğrenci ise Türkiye üçüncüsü oldu. Böylece Esenyurtlu öğrenciler bir dünya birinciliği ve 9 Türkiye derecesi yaparak büyük bir başarıya imza attılar. İstanbul’da yapılan etkinliklerde ise, 29 kategoride birincilik, 21 kategoride ikincilik, 33 kategoride üçüncülük olmak üzere 73 tane derece yaptılar. 

 

KİCKBOKS AÇIK DÜNYA KUPASI GENÇ ERKEK BİRNCİSİ ESENYURT’TAN

Sportif alanda alınan ödüllerle adından söz ettiren Esenyurtlu öğrencilerden, ALKOP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi ise 7.si düzenlenen Uluslararası Kickboks Türkiye Açık Dünya Genç Erkekler Turnuvası’nda 91 kiloda Full Contack kategorisinde dünya şampiyonu oldu. Beykop Ali Çebi Ortaokulu Türkiye Yıldız Voleybol Turnuvası’nda şampiyon olurken, 15 Temmuz Anadolu Lisesi öğrencisi ise Kickboks Türkiye Şampiyonasında ikinci oldu. Esenyurt’ta dereceye giren okullar: Voleybol Yıldız Erkek Kategorisi Türkiye birincisi Ali Çebi Orta Okulu, Yüzme Genç Erkekler Kategorisi Türkiye ikincisi Özel Esenkent Okyanus Koleji, Kickboks Genç Erkekler Kategorisi Türkiye ikincisi 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi, Basketbol Genç Erkekler Kategorisi Türkiye ikincisi Esenyurt Anadolu Lisesi, Karate Genç Erkekler Türkiye ikincisi Esenyurt Anadolu Lisesi, Wushu Yıldız Kızlar Kategorisi Türkiye birincisi ALKOOP  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Uluslararası Kickboks Türkiye Açık Dünya Kupası Genç Erkek 91 kilogram Full Contack kategorisi Türkiye ve Dünya Birincisi ALKOOP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kickboks Genç Kızlar Kategorisi Türkiye üçüncüsü ise TOKİ Ali Duran Mesleki Teknik Anadolu Lisesi.