Geri Dön
Ekonomi‘Afrika'nın Nükleer İtici Gücü’ adlı video yarışması başladı

‘Afrika'nın Nükleer İtici Gücü’ adlı video yarışması başladı

Rosatom ve BRICS Nükleer Enerji Platformu, bu yıl 9’uncusu düzenlenen ‘Afrika’nın Nükleer İtici Gücü’ video yarışmasını başlattığını duyurdu.

‘Afrika'nın Nükleer İtici Gücü’ adlı video yarışması başladı

Yarışma, katılımcıların sunulan 5 konudan birini seçerek oluşturacakları kısa bir video ile BRICS Nükleer Enerji Platformu'nun ülkelerinde sürdürülebilir kalkınmayı nasıl destekleyebileceğini açıklamayı amaçlıyor. Bu konular, ‘BRICS Ülkelerinin Geleceğinde Nükleer Enerjinin Rolü’, ‘Nükleer Teknolojiler İnsanların Yaşamlarını Nasıl İyileştiriyor’, ‘Gençlik ve BRICS Nükleer Platformu’, ‘BRICS Nükleer Platformunun Şehirleri ve Bölgeleri’ ve ‘BRICS Nükleer Platformu: 2030 Vizyonu’ndan oluşuyor. Yarışmaya 18 ila 35 yaş arası Afrika ülkeleri vatandaşları katılabiliyor.

KAZANANLAR HAZİRAN AYINDA AÇIKLANACAK

Başvuruların 1 Mayıs'a kadar devam edeceği belirtildi. Her ülkeden en fazla bir kazananın seçileceği yarışmada katılımcılar bireysel ya da 2 kişilik ekipler halinde yarışabilecek. Kazananların haziran ayında açıklanacağı belirtildi. Yarışma kuralları ve başvuru koşullarına ilişkin ayrıntılı bilginin Rosatom’un Afrika internet sitesi Rosatom Afrika üzerinden duyurulacağı aktarıldı.

BRICS Nükleer Enerji Platformu Baş Koordinatörü Elsie Pule konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “BRICS Nükleer Enerji Platformu, nükleer teknolojilerin barışçıl kullanımında yeni iş birliği fırsatları yaratmak üzere tasarlandı. Bu yarışmayı platformun faaliyetlerine entegre ederek, Afrikalı gençleri uluslararası iş birliğinin ülkelerinin karşı karşıya olduğu acil sorunların çözümüne nasıl yardımcı olabileceği konusunda düşünmeye teşvik etmeyi umuyoruz. Afrikalı gençlerin fikirlerinin ve bakış açılarının, nükleer teknolojiler alanında daha yenilikçi ve açık bir topluluk oluşturmaya önemli bir katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

Rosatom Orta ve Güney Afrika CEO’su Ryan Collyer de, “Bugün birçok Afrika ülkesi, güvenilir enerji temininden tıp ve tarımda gelişmiş çözümlerin uygulanmasına kadar uzun vadeli kalkınmada modern nükleer teknolojilerin rolünü aktif olarak tartışıyor. Afrika’nın Nükleer İtici Gücü yarışması, kıtanın dört bir yanındaki öğrenciler, girişimciler ve genç profesyonellerden oluşan yeni bir nesli bu önemli tartışmalara dahil etmeye yardımcı oluyor. Bu yıl, katılımcılar ayrıca BRICS Nükleer Enerji Platformu içindeki iş birliği potansiyelini değerlendirmeye davet ediliyor” diye konuştu.