Geri Dön
Ekonomi Akfen GYO’nun Uzun Vadeli Ulusal Kurum Kredi rating notu yükseldi

Akfen GYO’nun Uzun Vadeli Ulusal Kurum Kredi rating notu yükseldi

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, JCR Avrasya Derecelendirme A.Ş. tarafından yapılan son değerlendirmede, Uzun Vadeli Ulusal Kurum Kredi rating notunda yükseliş kaydetti. Şirketin kredi notu, geçtiğimiz yıl "AA- (tr) / Stabil (çok yüksek kredi kalitesi)" seviyesinden, bu yıl "AA (tr) / Stabil (çok yüksek kredi kalitesi)" seviyesine yükseltildi. Bu gelişme, şirketin finansal sağlamlığı ve kredi kalitesindeki artışı göstermesi açısından önem taşıyor.

Akfen GYO’nun Uzun Vadeli Ulusal Kurum Kredi rating notu yükseldi

Akfen GYO Genel Müdür Vekili Ece Demirpençe, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu rating yükselişi, şirketimizin sürdürülebilir büyüme stratejisine ve sağlam finansal yapısına olan güvenin bir göstergesidir. Yatırımcılarımıza ve iş ortaklarımıza sağladığımız güveni daha da pekiştirecek olan bu gelişme, bizleri yeni yatırımlar ve projeler için daha da motive etmektedir" dedi.

Demirpençe, Akfen GYO’nun yatırımcılarına ve paydaşlarına değer yaratma misyonuyla hareket etmeye devam edeceğini ve sektördeki lider konumunu daha da güçlendirmeyi hedeflediğini belirterek, kredi derecesindeki bu yükselişin, şirketin uzun vadeli vizyonunu destekleyen önemli bir adım olarak görüldüğünü kaydetti.