Geri Dön
Ekonomi Monay uygulamasının lansmanı yapıldı

Monay uygulamasının lansmanı yapıldı

Türkiye’nin ‘Finansal İyiliğe Yolculuk’ kategorisindeki ilk fintech uygulaması Monay, iş dünyası, medya ve finansal düzenleyici kurumlardan önemli isimlerin katılımıyla gerçekleştirilen lansman daveti ile sektöre 'merhaba' dedi. Cumhuriyetin yeni yüzyılının ilk gününde gerçekleşen davette, yapay zeka tabanlı platformun yenilikçi özellikleri tüm detaylarıyla aktarıldı.

Kullanıcılarını belirli finansal hedeflere ulaştırmak amacıyla oluşturulan ‘Monay’ uygulamasının İstanbul’da tanıtımı yapıldı. Geliştirdikleri uygulamayla bireyleri finansal iyiliğe doğru yolculuğa çıkarmayı amaçladıklarını belirten Monay Kurucusu Özlem Denizmen, “Onları hedeflerine ulaştırmayı amaçlıyoruz. Düğün, karavan, tatil, bilgisayar hedefi olabilir. Uygulamamız o hedefe giden yolda, kullanıcılarımızın küçük tasarruflarını yapabilmelerini ve daha sonra bunu değerlendirebilmelerini amaçlıyor. Aslında biz, zenginliği demokratikleştirmek istiyoruz diyebilirim” açıklamasını yaptı. 

“BİREYLERİ FİNANSAL İYİLİĞE DOĞRU YOLA ÇIKARIR”

Çok heyecanlı olduklarını ifade eden Özlem Denizmen, “Dün 100’üncü yılımızı kutladık. Bugün ikinci yüzyılın birinci günündeyiz. Yarın da Dünya Tasarruf Günü. Bu anlamda çok anlamlı bir başlangıç olduğunu düşünüyoruz. Monay yeni ve asil bir uygulama. Yaptığı şey insanları, bireyleri finansal iyiliğe doğru bir yolculuğa çıkartmaktır” dedi. 

“YAPILMASI GEREKEN DOĞRU KARARLARIN ALINMASINI SAĞLIYOR”

Monay’ı kullanan kişilerin kendilerine öncelikle bir hedef belirlediğini belirten Özlem Denizmen, “Bazen borç kapamak, bazen araba peşinatı için kenara para atmak bazen de sadece bütçenize çeki düzen vermek istiyorsunuz. Ya da yatırıma başlamak istiyorsunuz. İsteğiniz hedefiniz neyse onu bize söylüyorsunuz. Bununla birlikte Monay'da yolculuklar var. Bu yolculuklar sizi günlük olarak dürtüyor. ‘Merhaba bugün bunu yapacağız’ diyor. Sizinle sürekli olarak yapay zeka bazlı bir konuşma içine giriyor. Bu bağlamda uygulamamız bir rehber, yanınızdaki bir navigasyon diyebiliriz. Monay, bu navigasyon rolüyle kullanıcının yapılması gereken doğru kararları almasını sağlıyor”

“BİZİM İÇİN GÜVEN BAĞI ÖNEMLİ”

Özlem Denizmen, “İçinde bankacılık hizmetleri bulunduran bir banka değil ama bu hizmetleri bulunduran bir platform.  Ve burada bizim kullanıcımızla sağladığımız bir güven bağı var. Örneğin hamile olduğunu ilk kez Monay’a söyleyen kullanıcımız var. Kullanıcılarımızın verileri çok mahrem. Onlara her zaman şeffaf ve açık davranıyoruz. Onlara bir şeyi satmaya, vermeye çalışmıyoruz. Doğru yönlendirmeye çalışıyoruz” açıklamasını yaptı. 

“MONAY AİLESİ 70 BİNE YAKLAŞIYOR”

Özlem Denizmen uygulama ile ilgili son olarak şunları söyledi:

“Kullanıcılara şunu söylemek isterim; şu ana kadar 5 binden fazla kişi, bizimle neler başardığını bize bildirdi. Ve biz Monay ailesi olarak 70 bine yaklaşıyoruz. Hedefimiz bir yıl içerisinde 1 milyon kullanıcıya ulaşmak. Monay’da o kadar güzel hikayeler var ki… Biz bu bilgilere erişmenin herkesin hakkı olduğunu düşünüyoruz. O yüzden herkesi Monay kullanmaya davet ediyoruz. Uygulamamız ücretsizdir.”