Geri Dön
Ekonomi ‘OSTİMTECH Pitching Day’ etkinliğinin 3’üncüsü gerçekleştirildi

‘OSTİMTECH Pitching Day’ etkinliğinin 3’üncüsü gerçekleştirildi

OSTİM Teknik Üniversitesi Girişimcilik ve Liderlik Merkezi tarafından 3’üncüsü düzenlenen girişimcilik ve ürün geliştirme etkinliği ‘OSTİMTECH Pitching Day’ iş dünyasından yöneticilerin ve meslek yatırımcılarının katılımıyla gerçekleştirildi.

‘OSTİMTECH Pitching Day’ etkinliğinin 3’üncüsü gerçekleştirildi

 

OSTİM Teknik Üniversitesi’nin Pitching Day etkinliğinin 3’üncüsü düzenlendi. ASELSAN, HAVELSAN, Küçükpazalı Aerospace, Türksat, İkmal, Milsoft, California State University, KOSGEB, OSTİM OSB Müdürlüğü ve OSTİM Teknopark’ın sponsorluğunda gerçekleştirilen etkinliğe, OSTİM Teknik Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Orhan Aydın, Ostim Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek, Girişimcilik ve Liderlik Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Begüm Şahin, akademisyenler ve öğrenciler ile çok sayıda davetli katıldı.

Etkinlik kapsamında, üniversitenin tüm 1’inci sınıf öğrencilerinin Girişimcilik-II dersi kapsamında geliştirdikleri iş fikirleri ve projelerini, profesyonel iş dünyasından yöneticilere, meslek yatırımcılarına; sanayicilerin ve akademisyenlerin yer aldığı jüriler karşısında yatırımcılara sundu. İki oturum şeklinde gerçekleştirilen etkinlikte, her bir oturumda 12’şer grup girişimcilik projelerini 5’er dakikalık sunumlar şeklinde jüri karşısında anlattı. Proje grupları ise 10 kişiden oluşmakta olup, sunumlar yalnızca grup liderleri tarafından yapıldı.

Mühendislik, İktisadi ve İdari Bilimler ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencilerinin iş fikirlerinin sunulduğu ilk oturumda ASELSAN Tedarik Zinciri Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Nuh Yılmaz, Milsoft CEO’su Sayın Adnan Metin, Havelsan Genel Müdür Yardımcısı Semih Demirtoka, OSTİM Teknopark Genel Müdürü Dr. Derya Çağlar, California State University Doç. Dr. Sayın İzzet Darendeli jüri olarak yer aldı. Meslek yüksek okulu öğrencilerinin iş fikirlerinin sunulduğu ikinci oturumda ise, TÜRKSAT Araştırma Geliştirme ve Uydu Tasarım Direktörü Tayfun Dar, Küçükpazarlı Havacılık Kurumsal İletişim Müdürü Sevil Küçükpazarlı, Roketsan Teknoloji ve Akademik Ağ Yönetim Müdürü Nadi Akköprü, İkmal Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Sıtkı Öztuna, GFDS CEO’su Mert Oğuzata ve KOSGEB-KOBİ Uzmanı Haydar Ünverdi jüri olarak yer aldı.

‘DÜNYADA SADECE BİZİM ÜNİVERSİTEMİZDE OLUYOR’

OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek, burada yaptığı açıklamada, “Pitching Day girişimcilik ve ürün geliştirme etkinliğidir. Etkinlikte 1’inci sınıf öğrencilerimiz takım halinde geliştirdikleri ürünleri yatırımcılara sunuyorlar. Bu şekliyle böyle bir organizasyon dünyada sadece bizim üniversitemizde oluyor. Öğrencilerimiz ürün geliştirip bu ürünü yatırımcılara sunarak, yatırım alma, finansman sağlama sunumları yapıyorlar. Girişimcilik-II dersi, bütün öğrencilerimizin üniversiteye başladıkları 1’inci ve 2’nci akademik dönem içinde mutlaka almaları gereken bir ders şeklinde formalize edildi. Pitching Day sonucunda, 1, 2 ve 3’üncü olan gruba özellikle 1’inci olan gruba bazı özendirici ödüller veriyoruz. 1’inci olan gruba vereceğimiz ödül ise, Silikon Vadisi’nde bir kuluçka merkezinde ürünlerini gerçekleştirme imkânı” dedi.

‘GENÇ ARKADAŞLARIMIZIN FİKİRLERİ BİZLER İÇİN ÇOK DEĞERLİ’

Türksat Araştırma Geliştirme ve Uydu Tasarım Direktörü Tayfun Dar, etkinlikte jüri olarak davetli olduklarını ifade ederek, dereceye giren öğrencilere ödül takdiminde bulunduklarını söyledi. Tayfun Dar, “Genç bireylerin fikirlerini, kendi alanlarında yaptığı çalışmaları ve projeleri dinlemek özellikle bizi mutlu ediyor. Biz Türksat olarak genç mühendislerimizi TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirdiğimiz TÜRKSAT Model Uydu Yarışması’nda Yarışmacılara bir uzay sisteminin tasarımından göreve başlamasına kadar geçen sürecini deneyimleme fırsatı sağlamaktayız. Uydu uzay alanındaki deneyimlerimizi genç arkadaşlarımıza aktarıyoruz. Açıkçası genç arkadaşlarımızın projeleri, girişimcilik ile ilgili alanlarda yaptıkları çalışmalar da bizi heyecanlandırıyor. Burada da birçok arkadaşımızın projelerini dinleme fırsatı bulduk. Genç arkadaşlarımızın fikirleri bizler için çok değerli” diye konuştu.

İlk oturumda ödüle layık görülen iş fikirleri şu şekildedir; “METAMODA, PLANNED, KEEPER EYE”. İkinci oturumda ödüle layık görülen iş fikirleri ise şu şekildedir; “OSFERT, Titreşime Dayalı Çok Fonksiyonlu Elektrik Üretim Modülü ve Elektrik Üreten Bisiklet, O-SEARCH.”