Geri Dön
Gündem AK Partili Elitaş: EYT işlemlerini yapan SGK personeline 3 ay fazla mesai verilecek

AK Partili Elitaş: EYT işlemlerini yapan SGK personeline 3 ay fazla mesai verilecek

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, yarın TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri başlayacak olan torba yasa teklifine önergeyle yeni bir madde ekleyerek, SGK çalışanlarına 3 ay süreyle fazla mesai verileceğini duyurdu.

AK Partili Elitaş: EYT işlemlerini yapan SGK personeline 3 ay fazla mesai verilecek

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, TBMM'de bir grup gazeteciye yaptığı açıklamada, en düşük emekli maaşlarının 7 bin 500 TL olmasını da içeren yasa teklifinin yarın Genel Kurul'da görüşüleceğini belirterek, "EYT'lilerin işlemleriyle ilgili çalışan Sosyal Güvenlik Kurumu personeline 3 ay süreyle verilecek fazla mesai ücretlerini artıran düzenlemeyi de yarın görüşeceğimiz yasa teklifine ekleyeceğiz. Teklife bir önerge ile eklenecek" dedi.

BAKAN BİLGİN: SGK ÇALIŞANLARIMIZA HAYIRLI OLSUN

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de SGK çalışanlarına fazla mesai verilmesi hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlet anlayışıyla emeği korumaya devam ediyor. EYT işlemlerinin hızlandırılması için yoğun mesai harcayan SGK çalışanlarımıza ilave fazla mesai ücreti verilecektir. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.