Geri Dön
Gündem Başsavcılık Cem Garipoğlu'nun otopsi görüntülerini istedi

Başsavcılık Cem Garipoğlu'nun otopsi görüntülerini istedi

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 yıl önce 17 yaşındaki lise öğrencisi sevgilisi Münevver Karabulut'u katleden ve 197 gün sonra polise teslim olan Cem Garipoğlu, cezaevinde intihar etmişti. Dosyaya bilirkişi atayan savcılık, Cem Garipoğlu'nun otopsi görüntülerini istedi.

Başsavcılık Cem Garipoğlu'nun otopsi görüntülerini istedi

Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasıyla ilgili dava sürerken, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'ndan Garipoğlu'nun otopsi işlemine dair fotoğraf ve video kayıtlarının savcılığa gönderilmesini istedi.

Kayıtların bilirkişi tarafından incelenmesinin ardından rapor hazırlanacak.

Avukat Epözdemir: Yapılması gereken tek şey mezarın açılması Cem Garipoğlu tarafından 14 yıl önce öldürülen Münevver Karabulut’un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Mehmet Nida Garipoğlu’nun Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına, oğlunun mezarının açılması ve DNA eşleştirilmesi için başvuruda bulunmasının ardından açıklama yaptı. Avukat Epözdemir,  "Bize göre artık mezarın açılmamasına ilişkin hiçbir makul, meşru gerekçe kalmamıştır. Burada yapılması gereken tek şey artık bu mezarın açılması" dedi.

Rapora göre de Cem Garipoğlu'nun mezarının açılıp açılmayacağına karar verilecek.