Geri Dön
Gündem Belediye Başkanı'nın aracının camı kırıldı, pankartı kurşunlandı

Belediye Başkanı'nın aracının camı kırıldı, pankartı kurşunlandı

Samsun'un Tekkeköy Belediye Başkanı ve Yeniden Refah Partisi Tekkeköy Belediye Başkan adayı Hasan Togar'ın dün aracının camı yumruklanarak kırıldı, bugün ise seçim pankartı kurşunlandı.

Belediye Başkanı'nın aracının camı kırıldı, pankartı kurşunlandı

Samsun Tekkeköy Belediye Başkanı ve Yeniden Refah Partisi Tekkeköy Belediye Başkan adayı Hasan Togar, dün akşam Sanayi Mahallesinde bir asker eğlencesine katıldığı sırada aracının arka camı yumruklanarak kırıldı. Bugün ise 19 Mayıs Mahallesi Şeyh Yusuf Zeynüddin Caddesi üzerinde asılı olan seçim pankartına tabancayla ateş açıldı. 11 el ateş edilen pankart, tahrip oldu. Polis ekiplerince yapılan inceleme sonucunda silahlı saldırı ile ilgili bir kişi gözaltına alındı.

'RAKİPLERİMİZ YANINDAKİLERE SAHİP ÇIKSIN'

Daha önce, belediye çalışanlarının tehdit edildiğini söyleyen; dün ve bugün yaşanan olayların ise kendisinin seçim çalışmaları engellemeye yönelik olduğunu değerlendirdiklerini belirten Başkan Togar, "Dün bir mahallemizde seçim arabamıza saldırı, yumruklama, camını kırma; bugün bir pankartımıza silahlı kurşunlama saldırısı gerçekleşti. İşte tam da söylemeye çalıştığımız, izah etmeye çalıştığımız şey buydu. Bundan 10 yıl öncesine kadar herkesin suratı asık olduğu, gergin, kardeşlerin birbirleriyle konuşamadığı, esnafların birbirleriyle konuşamadığı bir ilçeden; Samsun’un en huzurlu en mutlu insanlarının yaşadığı Tekkeköy ilçesine bir yolculuk yaşadık. Bütün söylemek istediğimiz de bu. Bu ilçeyi kimsenin geçmişe döndürmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

SAMSUN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Samsun Valiliği, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar'ın pankartının kurşunlanması ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"23 Şubat 2024 tarihinde Tekkeköy ilçemizde iki belediye başkan adayı aynı anda Tekkeköy Sanayi Mahallesindeki bir asker eğlencesine gelmiş, iki adayın destekçileri arasında kısa süreli bir ağız münakaşası ve arbede yaşanmış, Tekkeköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizin müdahalesiyle taraflar birbirlerinden ayrılmış ve birbirlerine zarar vermeleri engellenmiştir. Bu konuya ilişkin herhangi bir şikayetçi bulunmamaktadır. Ayrıca Belediye Başkanı Adayının konvoyundaki araçlardan birisinin camının kırıldığına ilişkin herhangi bir müracaat da bulunmamaktadır. 24 Şubat 2024 Cumartesi günü saat 09.10 sıralarında, 112 Çağrı Merkezine ‘Tekkeköy Işıklı Kavşakta, bir şahsın araç içerisinden havaya ateş ettiği’ şeklinde gelen ihbar üzerine Tekkeköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce yapılan incelemede; viyadükte asılı olan ve Belediye Başkan Adayına ait olan afişe kurşun isabeti olduğu tespit edilmiştir. Ateş eden şahsın O.K. olduğu tespit edilmiş ve şahıs olayda kullandığı ruhsatsız tabanca ile 30 dakika içerisinde yakalanmıştır. Yakalanan şahıs ifadesinde, Tekkeköy Belediyesi’nde çalışmakta iken 2 ay önce işten çıkarıldığını beyan etmiştir. Şahsa, Genel Güvenliği Kasten Tehlikeye Düşürmek, 6136 Sayılı Kanun’a Muhalefet ve Mala Zarar Vermek suçlarından adli işlem tesis edilmiştir."