Geri Dön
Gündem Bolu, İzmir ve Adana'da orman yangını

Bolu, İzmir ve Adana'da orman yangını

Bolu'nun Gerede ilçesi, İzmir'in Menderes ilçesi ve Adana'nın Kozan ilçesi Kalkumaç Mahallesi'nde orman yangınları çıktı. Yangınlara havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Gerede ilçesine bağlı Zeyneller Yaylası’nda saat 13.30 sıralarında orman yangını çıktı. İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri de bölgeye yönlendirildi. Ekipler, yangın söndürme çalışmalarına başladı. Yoğun duman ve alevler Gerede merkezden de görüldü.

İzmir Menderes'te orman yangını İzmir'in Menderes ilçesinde orman yangını çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.
Adana'da orman yangını kontrol altına alındı Adana'nın Kozan ilçesi Kalkumaç Mahallesi'nde orman yangını çıktı. Bölgeye sevk edilen ekiplerin yangına müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alındı.

YANGINA HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE SÜRÜYOR

Bolu'nun Gerede ilçesi ile Ankara'nın Kızılcahamam ilçesi arasındaki yakın mesafedeki Zeyneller, Şahinler ve Avşar yaylalarının bulunduğu alanda çıkan orman yangınına müdahale sürüyor. Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 4 helikopter havadan, 9 arazöz, 2 dozer, 2 greyder ve 2 su ikmal aracı da yangına karadan müdahale ediyor. Çalışmalarda 380 personel görev alırken, bölge halkı da söndürme çalışmalarına destek veriyor.

BAKAN YARDIMCISI HAVADAN İNCELEMELERDE BULUNDU

Bolu'nun Gerede ilçesinde çıkan orman yangınına ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürüyor. Yangına müdahale için Sakarya, Karabük, Düzce, Kastamonu ve Ankara'dan da takviye arazözler, iş makineleri ve su tankerleri sevk edildi. Zeyneller Yaylası, Avşar Yaylası, Kazanlar Yaylası mevkisindeki devam eden yangına 14 helikopter, 24 arazöz, 4 iş makinesi, 3 su ikmal aracı, 17 ilk müdahale aracı ve 130 personelle müdahale sürdürülüyor.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki de orman yangınının bulunduğu alanda helikopterle havadan incelemelerde bulundu. Yangınla ilgili yetkililerden bilgi alan Tiryaki, "Yangın kontrol altına alındı diyemeyiz. Ancak yangının ateşi söndürülmüş durumda. Bölgenin bir kısmında soğutma çalışmaları sürüyor. Hava araçları bölgeyi dövmeye devam ediyor" dedi.