Geri Dön
Gündem Diriliş Buluşmaları ‘Filistin’ gündemiyle İstanbul’da gerçekleşti

Diriliş Buluşmaları ‘Filistin’ gündemiyle İstanbul’da gerçekleşti

İHH’nın düzenlediği 'Diriliş Buluşmaları'nın 10’ncusu, Filistin gündemiyle İstanbul’da gerçekleştirildi. Sinan Erdem Spor Salonu’nu dolduran binlerce kişi, Filistin’e destek mesajı verdi.

Diriliş Buluşmaları ‘Filistin’ gündemiyle İstanbul’da gerçekleşti

Program, Ayasofya Camii Baş İmam Hatibi Ferruh Muştuer, Fatih Camii Baş İmam Hatibi Metin Çakar ve Sümbül Efendi Camii Baş İmam Hatibi İbrahim Yıldırım’ın Kur’an-ı Kerim tilavetleriyle başladı. Sanatçılar Ömer Karaoğlu, Ammar Acarlıoğlu, Cihan Emir Şamur ve Murat Bozkurt da buluşmada ezgi ve marşlar seslendirdi.

Programın açılış konuşmasını yapan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak için gemiler satın alınacağını söyledi. Yıldırım, “Konuşma zamanı geçti. Gazze’ye gideceğiz. Sizlerden gemiler almamız için kampanyamıza destek vermenizi istiyorum. Avrupa’dan da gemiler yola çıkacak. Onlarca ülkeden aktivistler filoya katılacak. Hem Mısır kapısını hem Gazze Limanı’nı açacağız. İnsani yardım gemilerimizle, dünyanın dikkatini inşallah oraya çekeceğiz. Siyasetin hükümetin ve halkın hep birlikte hareket edeceğine inanıyorum. Allah, Filistin’in özgürlüğünü nasip eylesin" dedi.

“MASUM İNSANLAR KATLİAMA UĞRARKEN SESSİZ KALAMAYIZ"

Video konferans yöntemiyle katılımcılara hitap eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İsrail’in Gazze’de büyük zulümler işlediğini belirtti. Erbaş, “Ne yazık ki İslam dünyası dağınık bir görüntü sergilemektedir. Meselenin kalıcı bir çözüme kavuşturulması için gösterilen gayretler maalesef yeterli olmadı. Unutulmamalıdır ki, Kudüs Müslümanlar için bir izzet meselesidir. Bugün Filistin’de şahit olduklarımız, sadece Müslümanların meselesi değildir, yaşananlar insanlık için bir vicdan ve ahlak meselesidir. İnsanlık olarak bu şiddete karşı durmamız gerekmez mi? Bu barbarlığa karşı elimizden ne geliyorsa yapmak zorunda değil miyiz? Binlerce masum insan katliama uğrarken sessiz kalamayız. Durmadan ve yorulmadan elimizden ne geliyorsa yapmak mecburiyetindeyiz" ifadelerini kullandı.

“ÇİN DOĞU TÜRKİSTAN'DA SOYKIRIM SUÇU İŞLİYOR"

Filistin ve Doğu Türkistan’ın çok büyük zulümlere maruz kaldığını ifade eden Doğu Türkistanlı Akademisyen Doç. Dr. Alimcan Buğda ise “Çin, Doğu Türkistan’da yıllardır soykırım suçu işliyor. Doğu Türkistanlıları dinlerinden, kültürlerinden vazgeçirmek için ellerinden geleni yaptılar ve yapıyorlar. Çin hükümeti, 2017 senesinden beri Doğu Türkistan’ı dış dünyaya tamamen kapattı. Kanlı komünist ideolojilerini Doğu Türkistan’da uygulamaya ve bu ideolojilerini din olarak sunmaya çalışıyorlar. Çin, bugün Doğu Türkistan’ı ikinci Endülüs yapmaya çalışıyor. Allah’ın izniyle, hem Filistin’deki zulüm bitecek, hem Doğu Türkistan özgürlüğüne kavuşacak" dedi.

"KUDÜS'ÜN SAHİBİ İSLAM ÜMMETİDİR"

Nureddin Yıldız da “Zalimler, Gazze bombalanırken, bütün dünyadaki Müslümanları öğretilmiş bir çaresizliğe mahkûm etmek istiyorlar. Rasulullah’ın ümmeti zor yıllar yaşasa bile, bu ümmet Kudüs’ün sahibidir. İşgal ve gasp mülk devri oluşturmuyor. Mülk Allah’ındır, Allah’ın mümin kulları kıyamete kadar var olmaya devam edecektir" diye konuştu.

“TEK YÜREK HALİNDE HAREKET ETMELİYİZ"

Dr. Abdullah Sevim ise işgalci İsrail’in Gazze topraklarını insansızlaştırmak istediğini ifade etti. Sevim, “Gazzeli kardeşlerimiz dimdik ayakta ve onurlu mücadelelerini sürdürüyorlar. Eğer Gazze’yi kurtarmak istiyorsak, Doğu Türkistan’ı kurtarmak istiyorsak, zulüm yaşanan diğer coğrafyaları kurtarmak istiyorsak bunun tek çaresi, Müslümanlar olarak tek yürek halinde hareket etmektir" ifadelerini kullandı. Muhammed Emin Yıldırım da Gazzelilerin işgale karşı büyük bir mücadele verdiğinin altını çizdi. Yıldırım, “Herkes, Kudüs’ün özgürlüğü için ne yapabilirim diye sorumluluk almalı, üzerine düşeni yapmalı" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla da İslam dünyasının dağınıklığı sebebiyle Gazze’de yaşanan zulümlerin engellenemediğini ifade etti. Programda, Prof. Dr. Halis Aydemir, Şevket Gökşan da katılımcılara hitap etti. Program, Filistinliler için yapılan duanın ardından sona erdi.