Geri Dön
Gündem Hablemitoğlu davası tanığı: Suikast kararının alındığı toplantıdan haberim yok

Hablemitoğlu davası tanığı: Suikast kararının alındığı toplantıdan haberim yok

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesine ilişkin davada FETÖ üyeliğinden hükümlü olan eski emniyet müdürü tanık B.Ö, "Suikast kararının alındığı bir toplantının varlığından haberim yok" dedi.

Hablemitoğlu davası tanığı: Suikast kararının alındığı toplantıdan haberim yok

Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun, Ankara'da 18 Aralık 2002'de evinin önünde silahlı saldırıda öldürülmesine ilişkin davada, 10 sanığın Ankara 28'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen ile örgüt yöneticileri Mustafa Özcan ve Serhat Ilıcak'ın firari sanık olduğu davanın duruşmasında, tutuksuz sanıklar Levent Göktaş, Aydın Köstem, Mehmet Narin, Fikret Emek ve Ahmet Tarkan Mumcuoğlu hazır bulundu. Adli kontrol şartlarına uymadığı gerekçesiyle ocak ayında yakalanıp tutuklanan Nuri Gökhan Bozkır ile başka davadan hükümlü eski istihbaratçı Enver Altaylı ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

'ŞEHİR İÇİNDE BİRİNİN TAKİP EDİLDİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ'

Hablemitoğlu ailesinin katılmadığı duruşmada, tanıklar dinlendi. Tanık olarak dinlenen F.I, Hablemitoğlu'nu tanımadığını beyan etti. Cinayeti haberlerden öğrendiğini aktaran F.I, "2002 senesinde Keçiören'de bir cep telefonu dükkanımız vardı. Kimliksiz faturalı hat vermezdik ama kontörlü hattı tek kimliğe 3-4 hat vermiş olabilirim. Sanıklardan kimseyi tanımıyorum" dedi.

Tanık olarak dinlenen ve duruşmaya SEGBİS ile bağlanan T.T. ise sanıklardan Bozkır'ı okuldan tanıdığını belirtti. Sanık Levent Göktaş'ı da Bozkır'dan tanıdığını aktaran T.T., "Bozkır'ı 1992'den beri tanırım, arkadaştık. 2010 gibi felç geçirdim, ondan sonra hiç görüşmedik. Bozkır ile görüştüğümüz sürede Hablemitoğlu ile ilgili hiç konuşmadık. Bozkır, Özel Kuvvetler Komutanlığı tarafından yapılan operasyonları anlatırdı. Hatta şehir içinde birinin takip edildiğini de söylemişti. Bozkır, genel olarak olayları abartırdı" diye konuştu.

FETÖ üyeliğinden hükümlü olan ve duruşmaya SEGBİS ile bağlanan eski emniyet müdürü tanık B.Ö., Hablemitoğlu'nu medyadan tanıdığını ancak sanıklardan hiç kimseyi tanımadığını söyledi. Gazeteci Zihni Çakır'ı aynı yayıneviyle çalıştığı için tanıdığını belirten B.Ö, olayın yaşandığı tarih olan 2002'de İstanbul'da olduğunu aktardı. Mahkeme başkanının Zihni Çakır'ın ifadesinde, "Hablemitoğlu öldürülmeden önce suikast kararının bir toplantı ile alındığını B.Ö. bana söyledi' diyor ne dersiniz?" sorusu üzerine B.Ö., "Zihni Çakır, menfaat bekleyerek haber yapan, tutarsız bir insan. Kendisinin söylediği hiçbir şey doğru değil. Suikast kararının alındığı bir toplantının varlığından haberim yok" dedi.

Bugün tanık olarak dinlenmesi beklenen eski siyasetçi Halil Şıvgın ise duruşmaya rapor sunarak katılmadı. Duruşma, yarına ertelendi. (DHA)