Geri Dön
Gündem Konya'da 4.8 büyüklüğünde deprem

Konya'da 4.8 büyüklüğünde deprem

Konya’nın Kulu ilçesinde Richter ölçeğine göre 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depreme ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Konya ili Kulu ilçesinde saat 07.58'de 4.8 büyüklüğünde meydana gelen depremde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına devam etmektedir. An itibarıyla olumsuz bir durum yoktur. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" dedi.

Konya'da 4.8 büyüklüğünde deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) merkez üssünü Konya’nın Kulu ilçesi olarak saptadığı deprem, saat 07.58’de oldu. Yerin 13.57 kilometre derinliğinde olan deprem, çevre ilçelerden de hissedildi. Depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin merkez üssünü Kulu ilçesi Tavşançalı Mahallesi, büyüklüğünü ise 4.7 olarak açıkladı.

BAKAN YERLİKAYA: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Konya'nın Kulu ilçesi merkezli 4.8'lik depreme ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Konya ili Kulu ilçesinde saat 07.58'de 4.8 büyüklüğünde meydana gelen depremde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına devam etmektedir. An itibarıyla olumsuz bir durum yoktur. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise "Memleketim Konya Kulu'da 4.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş olup, ekiplerimize herhangi bir olumsuz çağrı bildirilmemiştir. Konyalı hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" ifadelerini kulandı.

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada Kulu merkezli depremin, Ankara'da da hissedildiği belirtilerek şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk bilgisi ulaşmadığı kaydedildi.

DEPREMDE CAMİNİN ALEMİ DÜŞTÜ

Konya’nın Kulu ilçesinde sabah meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depremde Celep Mahallesi’nde bir caminin minaresinin alemi düştü. Bölgede başka bir olumsuzluğun yaşanmadığı öğrenilirken, güvenlik güçleri ve AFAD ekiplerinin saha taraması devam ediyor. Depremin ardından valilik açıklamada bulundu. Açıklamada, "İlimiz Kulu İlçesinde saat 07.58 sıralarında 4.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş olup, herhangi bir olumsuz ihbar ulaşmamıştır. Saha taraması devam etmektedir. Depremi hisseden hemşehrilerimize geçmiş olsun. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

DEPREM ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Konya’nın Kulu ilçesinde bu sabah meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki deprem anı, güvenlik kameralarına yansıdı. Deprem sırasında ilçe merkezindeki bir süs havuzunda suda hareketlilik oluştuğu görüldü. Bazı vatandaşların sarsıntı ile birlikte bulundukları binalardan dışarıya çıkmaları da kameraya yansıdı. 

Depremde Alparslan İlkokulu, Kulu Mesleki Eğitim Merkezi ve Karacadağ İlkokul ve Ortaokulu’nda çatlaklar oluştuğu öğrenildi.