Geri Dön
Gündem Muharrem İnce’den Destici’ye ziyaret

Muharrem İnce’den Destici’ye ziyaret

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce beraberindeki heyetle birlikte Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici’yi ziyaret etti.

Muharrem İnce’den Destici’ye ziyaret

 

BBP genel merkezinde yaklaşık 1,5 saat süren görüşmenin ardından ikili ortak basın toplantısı düzenledi. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Türkiye’de ve dünyada gıda problemi olduğunu söyledi. İnce, bu konuda Memleket Partisi olarak bir rapor hazırladıklarını ifade ederek, “Çözüm önerileri sunduk. Gıda, beslenme, etle, sütle, ekmekle ilgili ve önümüzdeki 10 yıl içerisinde yaşayacağımız su krizi ile ilgili yaklaşık 100 maddelik çözüm önerisi hazırladık. Çözüm önerilerimiz tartışmaya açıktır. 19 siyasi parti genel başkanına mektup yazdık. Sayın BBP Genel Başkanı Destici’de bizim mektubumuza cevap verdiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Biz raporumuzu kendilerine sunduk. Beğenmedikleriniz varsa lütfen bize iletin. Yanlışımız varsa düzeltelim. Ortak akılla ortak çözüm bulalım. Bütün siyasi partileri bu konu üzerinde gıda, beslenme, tarım üzerinde ortak söz söylemeye önümüzdeki günlerde gelişecek karşımıza çıkacak olan su problemi ile ilgili şimdiden uyarmak istiyoruz. Bizler Memleket Partisi olarak bereketli toprakların yoksul çocukları olmak istemiyoruz. Önümüzdeki tehlikelere dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak istedik. Büyük Birlik Partisi Başkanı ve heyetine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

‘DİLE GETİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

BBP lideri Destici, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ve heyetine ziyaretlerinde dolayı teşekkür ettiğini söyledi. Destici, pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte dünyada var olan gıda krizinin çok daha yüksek seviyelere çıktığını belirtti. Tarım, hayvancılık, toptan gıda çok daha stratejik bir alan haline dönüştüğünü ifade eden Destici, “Biz Büyük Birlik Partisi olarak başından beri bu hususa dikkat çektik. Partimiz tarım komisyonu bu hususlarla ilgili çalışmalarının bir kısmını Tarım Bakanlığımızla, ilgili kuruluşlarla da, tamamını toplumumuzla da paylaştık. Daha çok dile getirmeye de devam edeceğiz. Enflasyon, hayat pahalılığı şu anda ülkemizin en önemli gündem maddelerinden bir tanesi. Milletimizin canını yakmaya devam ediyor. Bugüne kadar yılbaşında olsun, inşallah bu önümüzdeki temmuz ayında olsun TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranlarının üzerinde çalışan kesimlerimiz ile ilgili iyileştirmeler yapıldı. Büyük Birlik Partisi olarak yüksek enflasyondan dolayı asgari ücretin yılda 1 değil de 6 ayda 1 tespit komisyonu toplanarak belirlenmesini dile getirmiştik. İnşallah bunu temmuz ayında göreceğimizi ümit ediyorum” diye konuştu. (DHA)